İçeriğe geç

Yer Altı Nasıl Yazılır Tdk

Yer altı kelimesi nasıl yazılır TDK?

9. “Alt” ve “üst” sözcüklerinden oluşan ve belirli bir yeri belirten bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: deri altı, su altı, yeraltı, yüzey altı (yüzey); adrenal, supravertebral (en yüksek nokta) vb.

Yeraltı nasıl yazılır 2024?

Doğru uygulama yeraltında olmalıdır.

Yeraltı ne zaman birleşik yazılır?

Tyt’i şaşırtmak için “underground” ve “underground” arasındaki fark sorulabilir. Soru cümlesinin anlamına bağlı olarak: “underground” gerçekten belirtilmişse ayrı yazılmalı, ancak “gizli” ve “yasadışı” anlamında kullanılmışsa yanına yazılmalıdır.

Yer altı kaynakları nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin doğru yazımı underground’dur. Underground kelimesi ayrı yazılır. Yan yana yazılırsa yazım yanlışı sayılır. Neredeyse her alanda kullanılan underground kelimesi ayrı yazılan bir bileşik kelimedir.

Ayak altı nasıl yazılır TDK?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.

Deniz altı nasıl yazılır TDK?

Denizin altında, denizin altında inşa edilmiş ve dalgalara maruz kalmış anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “denizaltı” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı denizaltı şeklinde olmalıdır.

Yer altı şehri nasıl yazılır?

“UNDERGROUND” KELİMESİNİN ANLAMI “Underground”, Türkçe kökenli bir kelimedir ve sıklıkla yanlışlıkla “underground” olarak kullanılır, bu da “ground” ve “underground” olarak ayrı ayrı yazılır. Doğru yazımı “unterterrain”dir.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır.

Yeryüzü nasıl yazılır TDK?

“Dünya” ayrı ayrı yazılan bir kelime olmadığından yan yana yazılır. Yani “dünya” yerine “dünya” olarak yazmak doğru olur. Dikkat ederseniz doğru yazımı öğrenme ve uygulama şansı vardır. Çok önemli kurumlardan biri de Türk Dil Kurumu’dur.

Yeraltı dünyası nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak underground world olarak yazılır. Doğru kullanımı underground world şeklinde olmalıdır.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Yüz üstü nasıl yazılır?

TDK’ya göre “face down” kelimesi “face down” olarak yazılır. Face down olarak yazılırsa yanlış yazılır. Yani “face down” kelimesini doğru yazmak istiyorsanız, bu kelimeyi yanına “face down” olarak yazmalısınız.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; “kuruyemiş” kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.

Yer adları nasıl yazılır TDK?

14. Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. içeren adlar. Tabiatı belirten ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Anadolu Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb.

Yeryüzü nasıl yazılır TDK?

“Dünya” ayrı ayrı yazılan bir kelime olmadığı için yan yana yazılır. Yani “dünya” yerine “dünya” olarak yazmak doğru olur. Dikkat ederseniz doğru yazımı öğrenme ve uygulama şansı vardır. Türk Dil Kurumu çok önemli kurumlardan biridir.

Yer adlarına gelen ekler nasıl yazılır?

Değişiklik, TDK web sitesindeki “Noktalama İşaretleri (Açıklamalar)” sayfasındaki “Apostrophe” açıklamasına “Uyarı” olarak girildi. Uyarıda, “Kurum, kuruluş, organ, birleşim, ikametgah ve iş yeri adlarındaki ekler kesilerek ayrılmamalıdır.” yazıyordu.

Kuruyemiş nasıl yazılır TDK?

Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; “kuruyemiş” kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.

Kaynak: erenkoyingilizkultur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sendegel.com.tr