Bakanlık makam oluru ne demek?
– Bakanlığa bağlı tüzel kişiliği haiz bir idarenin, işlemi yapmak üzere Bakanlığın onayını almış olması hâlinde, işlemi onaylayan merci yalnızca Bakandır.
Makam söförü ne demek?
Ofis şoförü; Çalıştığı kurumda resmi aracıyla kişiyi veya kişileri güvenli ve zamanında varış noktasına ulaştıran kişidir. Resmi şoförler çoğunlukla özel şirketler, varlıklı özel şahıslar veya resmi kurumlar için özel araç kullanırlar.
Makam oluru nasıl yazılır?
13) Onay: İdari onay gerektiren belgeler, ilgili makam tarafından önerilir ve onayı alınan makam tarafından el yazısıyla veya güvenli elektronik imzayla imzalanır. Belge onay için makama sunulduğunda, metin alanının ortasına büyük harflerle “UYGUN” yazılır ve imza bölümünden sonraki satır için yeterli alan bırakılır.
İmza sıralaması nasıl olur?
Birden fazla yetkili tarafından imzalandığında, yetkililer unvan sırasına göre soldan sağa doğru listelenir, en yüksek unvana sahip olanın adı ve soyadı, ünvanı ve imzası sol tarafta yer alır. imzalanır. Son sayfadan önceki sayfalar imzalayan(lar) tarafından imzalanır veya paraflanır.
Makam maaşları ne kadar?
Yıllara Göre Maaşlar: EN DÜŞÜKTEN EN YÜKSEK YILLAR20213.542₺6.000₺20202.867₺6.000₺20192.542₺6.000₺20182.262₺6.
Cumhurbaşkanı şoförü ne kadar maaş alıyor?
Verilere göre, yönetici şoför 2024’ten itibaren aylık ortalama 32.700 TL maaş alacak. Yönetici şoför 2024’te en düşük maaşı 24.200 TL alırken, en yüksek maaş 47.000 TL olacak. Önceki yıllara bakacak olursak, 2023 Temmuz ayında ortalama yönetici şoför sayısı 24 olacak.
Kimlerin makam aracı olur?
Resmî araç tahsis edilen kişi ve makamlar, Cumhurbaşkanından başlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına, Başbakana, Bakanlara, Genelkurmay Başkanına, Valilere ve Kaymakamlara kadar uzanan üst düzey memurlardır. İlçelerde makama tahsis edilen araç tahsisi sadece Kaymakamla sınırlıdır. (Değişik cümle: -6087 S.K./46.md.)8 Eylül 2011
Vali’a ne demek?
Belge, imzalama yetkisi devredilen makam tarafından imzalanmışsa, birinci satıra imzalayanın adı ve soyadı, yetkiyi devreden makamı gösterecek şekilde: “Başbakan a.,” “Bakan a.”, “Müsteşar a.,” “Vali a.,” “Belediye başkanı a.” veya “Rektör a.” İkinci satıra formdaki cümle, üçüncü satıra ise imza yetkilisinin ünvanı yazılır.
Ünvan mı üstte isim mi?
Ünvanlar, ilk ve soyadın altına küçük harflerle yazılır. Akademik ünvanlar, küçük harflerle yazılır ve isimden önce kısaltılır. Mektubu imzalayacak kuruluşun seçimi, mektubun gönderildiği kuruluşa bağlı olarak, kurum/kuruluşun “imza politikası” veya ilgili makamlarca verilen imzalama yetkisi tarafından belirlenir.
Müdür V mi müdürü V mi?
Pozisyon “Genel Müdür V.”, “Bölüm Başkanı V.”, “İl Müdürü V.”, “Yurt Müdürü V.” formun ikinci satırında yer almaktadır.
Rektörlük makamına nasıl yazılır?
h) Dekan/Müdür imzası bulunan akademik birimlerden gelen yazılar “Rektörlük”e hitaben yazılır. Alt başlıklarla ilgili yazılacak yazılar “Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne” ana başlığıyla ve alt başlık imza yetkisinin devri kapsamında parantez içinde yazılacak şekilde yazılır.
Tutanakta imza sırası nasıl olmalı?
Tutanaklar en az iki kişi tarafından hazırlanır. Tutanakları hazırlayan kişilerin adları, soyadları ve ünvanları soldan başlayarak pozisyon sırasına göre yazılır. Adlar ve ünvanlar küçük harflerle, soyadlar büyük harflerle yazılır. Rapor tamamlandıktan sonra en düşük yetki seviyesinden başlanarak imzaya sunulur.
Bilgilerinize arz ederim mi bilgilerinizi arz ederim mi?
YÜKSEK MAKAMLARA YAZDIĞINIZDA; Bilginize sunuyoruz. Sunuyorum. Teklif ediliyor. Onayınız (rıza, yetki) için size sunuluyor.
Resmi evraklarda imza nereye atılır?
Madde 16 – Metni imzalayacak yetkili imza sahibinin adı, soyadı ve ünvanı, metnin sonunda iki ila dört boşluk bırakılarak metin alanının en sağına yazılır. İmza, ad ve soyadının üstündeki soldaki kutuya konur.
Aidiyet zinciri nedir?
Cumhurbaşkanlığı tarafından işletilen Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sistemi’nin (KAYSİS) alt sistemini ifade eder; burada idarelerin merkez, taşra ve yurt dışı birimleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Teşkilatı Numarası ile tanımlanmaktadır.
Mevzuata göre bir belgenin fiziksel ortamda üretilmesi gereken hallere ne ad verilir?
Zorlayıcı durumlar: İlgili mevzuata göre belgenin fiziksel ortamda oluşturulması gereken durumlar. Güvenli elektronik imza ile elektronik olarak imzalanan belgeler tek nüsha olarak oluşturulur.
Kaynak: parantezgiyim.com.tr