Kamu personeli nereye şikayet edilir?
Buna göre ihbar ve şikâyetlerin iletileceği makamlar genellikle Cumhuriyet savcılığı veya kolluk kuvvetleridir. Ayrıca ceza hukuku kapsamında suç teşkil eden ihbar ve şikâyetler valiliğe, kaymakamlığa, mahkemeye, büyükelçiliğe ve konsolosluğa iletilebilir.
Görevini kötüye kullanan memur nereye şikayet edilir?
Görevi kötüye kullanma şikâyeti Cumhuriyet savcılığına veya polis karakoluna yapılır.
Çalışan nereye şikayet edilir?
Çalıştığım kurumu nereye şikayet edebilirim? Çalıştığınız kurum size iş hukukuna aykırı bir şekilde davranıyorsa ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’ne veya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunabilirsiniz.
Kalem personeli kimlerdir?
İlk derece mahkemeleri ile Başsavcılıklarda görev yapan, şahsi işleri adalet komisyonlarınca görülen ve adalet hizmetleri veren yargı görevlileri; yazı işleri müdürü, zabıt katibi, icra memuru ve hizmetli.
Mahkeme kalem personeli nereye şikayet edilir?
UYGULAMA BİLGİLERİ; Suçla ilgili ihbar veya şikâyetler Başsavcılığa veya kolluk kuvvetlerine yapılabilir (5271 Sayılı Kanun 158). Valilik veya Kaymakamlıklara veya Mahkemeye hitaben yazılan ihbar veya şikâyet ilgili Başsavcılığa gönderilir (5271 S. K.).
Memur CİMER’e şikayet edilirse ne olur?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir üst makam ihlali nedeniyle başvuruda bulunan memura, makamını zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemeyeceğine ilişkin kararı.
Görevini kötüye kullanan memura ne ceza verilir?
765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ‘görevi kötüye kullanma’ suçuna ilişkin 240. maddesi; ‘…(Değişik madde: 12.06.2011-5711/1 md.)
İftira atılan memur ne yapmalı?
Özetle, hem 4483 sayılı Türk Ceza Kanunu ve hem de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu anlamında, bir kamu görevlisine veya kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, haksız itham ve iftira suçunu oluşturan fiiller şikâyete bağlı suç olmayıp, re’sen kovuşturma yapılması zorunludur.
Devlet memuru şikayet edilirse ne olur?
Temyiz hakkını kullanan görevliler şikâyetleri nedeniyle cezalandırılamazlar. Ancak, temyiz hakkını yerleşik usul ve esaslara aykırı kullanan veya bu hakkını kullanırken herhangi bir şekilde suç işleyen görevli bu fiillerden dolayı sorumlu tutulur.
184 şikayet edince ne olur?
İhbarı alan tütün ekibi derhal verilen adrese giderek ihbarı yerinde inceler. Denetleme ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli önlemler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkez ofise gönderilir.
ALO 170 neye bakar?
İşyeri tarafından normal ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediğine ilişkin şikâyetler ALO 170 aracılığıyla alınmaktadır. İstenen bilgiler; iş ünvanı, iş yerinin açık adresi, işe giriş-çıkış tarihlerinizdir.
170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Bildirim ve şikâyetinizde isminizi belirtmiş olsanız dahi, 5510 sayılı Kanun ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca isminiz gizli tutulacak ve sosyal güvenlik müfettişleri ile denetimi yapan kurum yetkilileri tarafından ifşa edilmeyecektir.
Personel kalemi ne iş yapar?
Kurumumuzda çalışan personelin atama, göreve başlama ve emeklilik, maaş işlemleri, disiplin işlemleri, izin işlemleri ve personel ile ilgili yazışmaların yürütüldüğü birimdir.
Kalem memuru ne demek?
Özel kalem, idari bakımdan kendisine bağlı olan müdüre karşı sorumludur; bir memur olarak günlük çalışma takvimini hazırlamak, kişilerden gelen toplantı taleplerini almak ve yetkili makamın günlük çalışmalarını organize etmekle görevlidir.
Özel kalem personeli ne iş yapar?
Özel sekreterler genellikle devlet kurumlarında veya özel sektördeki yetkililerin özel ve resmi işlerini yürütmekten sorumlu kişiler olarak anılır. Özel sekreterin ne olduğunu kısaca sorarsanız, ilgili makamlara danışmanlık yapan kişi olduğunu söyleyebilirsiniz.
184 şikayet edince ne olur?
İhbarı alan tütün ekibi derhal verilen adrese giderek ihbarı yerinde inceler. Denetleme ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli önlemler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkez ofise gönderilir.
CİMER hangi şikayetlere bakar?
Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe kullanımı ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.
CİMER’e şikayet edince ne olur?
CİMER’e yapılan başvurular, başvuruya cevap veren ilgili kurum ve kuruluşa hızla iletilir. Başvurunun konusu bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticileri hakkında bir şikayet ise, başvuru bir üst amirine iletilir. Şikayet bu üst amir tarafından işleme alınır ve başvuru sahibine cevap verilir.
Kamu kurumu nasıl şikayet edilir?
CİMER NEDİR? CİMER, elektronik başvuru sisteminin adı olup, başvurular sistemde kayıtlı yaklaşık 60.000 idari birimden ilgili kamu kurumuna iletilmek, işleme alınmak ve ilgili kurum tarafından cevaplandırılmaktadır.
Kaynak: simdipara.com