İçeriğe geç

Gastronomide Çektirmek Ne Demek

Yemek yaparken çektirmek ne demek?

Ekstraktör. Kullandığınız sıvıyı kaynatarak miktarını azaltıp kıvamını koyulaştırmaya ekstraksiyon denir.

Yemek çektirmek ne demek?

1- Bir sıvıyı kaynatarak inceltmek. 2- Kaynatarak veya sıvının özünü bırakarak koyulaştırmak.

Krema çektirmek ne demek?

7) İndirgeme, bir sıvının kaynatılarak indirgenmesi veya koyulaştırılmasıdır.

Mutfakta blend etmek ne demek?

Blanching, temel olarak çiğ malzemeleri suda kaynatarak pişirme işlemidir. Fransızca bir kelime olan Blanche, dilimizde çoğunlukla “blanching” olarak kullanılır. Blanching’in tam ve basit bir pişirme yöntemi olmaktan çok bir ön pişirme yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.

Aşçılıkta fond ne demek?

Et suyu veya bulyon, çeşitli çorbalar, güveçler ve soslar için temel görevi gören aromalı bir sıvıdır. Hayvan kemikleri veya et, deniz ürünleri veya sebzeler; su veya şarapta kaynatılarak ve farklı tatlar yaratmak için mirpua veya diğer tatlandırıcılar eklenerek hazırlanır.

Gastronomide laym ne demek?

Limon veya misket limonu, limondan daha düşük bir pH’a sahiptir, bu nedenle limondan daha asidiktir. Limon, limondan daha acı bir tada sahiptir, ancak aynı zamanda daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir. Öte yandan limon, misket limonundan daha fazla şeker içerir.

Restoran dilinde 86 ne demek?

20. yüzyılın sonlarındaki Amerikan argo sözlüklerinin çoğuna göre, seksen altı terimi ilk olarak restoranlarda ve barlarda kullanılmıştır. Yiyecek ve içecek endüstrisinde, genellikle bir ürünün artık bulunmadığını veya bir müşterinin ayrılması gerektiğini belirtmek için kullanılır. 20. yüzyılın sonlarındaki Amerikan argo sözlüklerinin çoğuna göre, seksen altı terimi ilk olarak restoranlarda ve barlarda kullanılmıştır. Yiyecek ve içecek endüstrisinde, genellikle bir ürünün artık bulunmadığını veya bir müşterinin ayrılması gerektiğini belirtmek için kullanılır.

Mutfakta marş ne demek?

Restoran Başlatıcı özelliği eklendi. Restoran Başlatıcı, sipariş hazırlama ile ilgili bir restoran uygulamasıdır. Örneğin, bir masada çorba, balık veya tatlı sipariş edildiğinde, bir düğmeye ilk basışta mutfağa çorbanın önce hazırlanması gerektiği bilgisi gönderilir.

Reduction nedir gastronomi?

Azaltma: Bir sıvıyı pişirerek azaltma yöntemi. Kremayı azaltarak bir sos yapabileceğiniz gibi, sos için beyaz veya kırmızı şarabı da azaltabilirsiniz.

Mutfakta bağlamak ne demek?

Bağlama. Soslar, çorbalar ve güveçler gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Geçmişte bu amaçla ekmek kırıntıları veya yumurta sarısı kullanılırdı. Bağlama için ghee (arıtılmış tereyağı) kullanılırdı ve daha sonra unla karıştırılırdı.

Mutfakta stock ne demek?

Bazen kemik suyu olarak da adlandırılan stok, birçok yemeğin temelini oluşturan lezzetli bir pişirme sıvısıdır; özellikle çorbalar, güveçler ve soslar. Stok yapmak, hayvan kemiklerini, eti, deniz ürünlerini veya sebzeleri genellikle uzun bir süre su veya şarapta kaynatmayı içerir. Bazen kemik suyu olarak da adlandırılan stok, birçok yemeğin temelini oluşturan lezzetli bir pişirme sıvısıdır; özellikle çorbalar, güveçler ve soslar. Stok yapmak, hayvan kemiklerini, eti, deniz ürünlerini veya sebzeleri genellikle uzun bir süre su veya şarapta kaynatmayı içerir.

Scald ne demek mutfak?

Haşlama, krema gibi sıvı maddelerin yüksek sıcaklıklarda ısıtılmasıdır.

Zest yapmak ne demek?

Zest. Günümüzde yabancı tariflerde ve hatta birçok Türk tarifinde kullanılan “zest” kelimesi, limon, portakal ve misket limonu gibi turunçgillerin kabuklarının rendelenmesi veya incecik dilimlenmesiyle elde edilen kısımdır.

Bleu ne demek mutfak?

Bleu: Eti çok hafif ızgara yapma işlemi. Bouillon: Azaltılmış et suyu. Brunoise: Sebzeleri incecik küpler halinde kesme.

Ascilikta kartus ne demek?

Kartuş, hafif dışbükey yüzeyli, oval veya dikdörtgen çerçeveli ve çoğunlukla kabartma ile süslenmiş bir çerçeve, bir yazıttır.

Yemekte brain tekniği nedir?

Pretzel, braising veya Türkçe’de güveç tarzı pişirme tekniği olarak ifade edilir. Braising yöntemi, etin düşük yağlı bir tavada kaynatılıp pişirilmesi tekniği olarak tanımlanır. Burada, pişirme yağı minimumdur ancak eti pişirmek için soslar veya baharatlarla zenginleştirilir.

Yemek yaparken bağlamak ne demek?

Bağlama. Soslar, çorbalar ve güveçler gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Geçmişte bu amaçla ekmek kırıntıları veya yumurta sarısı kullanılırdı. Bağlama için ghee (arıtılmış tereyağı) kullanılırdı ve daha sonra unla karıştırılırdı.

Zest yapmak ne demek?

Zest. Günümüzde yabancı tariflerde ve hatta birçok Türk tarifinde kullanılan “zest” kelimesi, limon, portakal ve misket limonu gibi turunçgillerin kabuklarının rendelenmesi veya incecik dilimlenmesiyle elde edilen kısımdır.

Mutfakta marş ne demek?

Restoran Başlatıcı özelliği eklendi. Restoran Başlatıcı, sipariş hazırlama ile ilgili bir restoran uygulamasıdır. Örneğin, bir masada çorba, balık veya tatlı sipariş edildiğinde, bir düğmeye ilk basışta mutfağa çorbanın önce hazırlanması gerektiği bilgisi gönderilir.

Kaynak: yapkuryapi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sendegel.com.tr