Denetçi sınavına kimler girebilir?
Dolayısıyla, denetçi olarak 4 yıl çalışmış bir kişi, daha sonra 8 yıllık sürenin %20’si (1,6 yıl) meslek mensubu, araştırma görevlisi, yönetici veya daha üst kademelerde çalışmışsa aday belirleme sınavına girmeye hak kazanır.
Kimler denetçi olabilir?
Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanında üniversite diplomasına sahip kişiler denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyet gösterip göstermediğini kontrol eder.
Mali müşavir olmadan denetçi olunur mu?
Bağımsız denetçi olmak için CPA lisansına gerek yoktur. Bağımsız denetçi olmak için, yukarıda bahsettiğimiz ilgili alanlardaki ekonomi, finans, muhasebe, hukuk, bankacılık ve siyaset bilimi gibi üniversite bölümlerinden mezun olanlar; ilgili bağımsız denetçi sınavlarına başvurabilirler.
Denetçi olmak için kaç puan gerekir?
Sınavda başarılı olmak için her sınav konusundan 100 üzerinden en az 60 puan alınması ve tüm sınav konularından alınan puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.
Denetçi belgesi ne kadar maaş alır?
Bir denetçi ne kadar maaş alır? Denetçi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Ekim 2024 itibarıyla bir denetçinin ortalama mevcut maaşı 40’tır.
Denetçi olmak için hangi bölüm?
Denetçi olmak için hangi bölümü okumalıyım? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı üniversitelerin ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden alınan diploma şeklinde bulunabilir. Ayrıca kamu yönetimi gibi benzer bölümlerden alınan diplomalar hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında kabul görmektedir.
Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenler, bağımsız denetçi nezdinde veya denetim kuruluşlarında, denetim dahil olmak üzere mesleki konularda en az üç yıllık pratik eğitim almak zorundadır (Ek oran: RG-30130). 3568 sayılı Kanun kapsamında belgelendirme ve vergi denetimi…
Devlette iç denetçi nasıl olunur?
İç Denetçi Nasıl Olunur? İç denetçi olmak için mutlaka okunması gereken belirli bir üniversite bölümü yoktur ancak işletme, ekonomi, finans ve ekonomi gibi bölümlerden mezun olanların çoğu iç denetçi sertifikası alarak iç denetçi olarak görev yapmaktadır.
Bağımsız denetçilik sınavı 2024 ne zaman?
24-25-26 Eylül 2024 tarihlerinde yapılan e-Bağımsız Denetçi sınav sonuçları açıklandı.
KGK sınavına kaç kez girilebilir?
Notlarınızı yükseltmek için her ders için ayrı ayrı sınava girebilirsiniz. Geçerlilik süresi içinde alınan en yüksek sınav puanı dikkate alınacaktır. 9- Sınavlara girme konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur ve sınav sonuçları ilan tarihinden itibaren üçüncü takvim yılının sonuna kadar geçerlidir.
Maliye mezunu denetçi olabilir mi?
Bu mesleklere ek olarak, finans mezunları ayrıca kaymakam, idari hakim, merkez bankası uzmanı veya denetçi olabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, müfettiş ve müfettiş olabilirler. Bir finans mezunu ticaret müfettişi veya parlamento yasama uzmanı olabilir.
Muhasebe denetçisi nasıl olunur?
Eğitim, muhasebe denetçisi işe almak için temel gerekliliklerden biridir. Ayrıca, sertifikalı muhasebeci lisansı almak önemli bir gerekliliktir. Bağımsız Muhasebeci ve Mali Müşavir sertifikasını alan kişiler, sertifikalı muhasebeci sınavlarını geçip stajı tamamlarlarsa sertifikalı muhasebeci olarak çalışabilirler.
Denetçi olmak için hangi sınavlara girilir?
Sayıştay Denetçi Yardımcısı kadrosuna aday olmak; Sayıştay denetçiliği mesleğine atılan ilk adımdır. Sayıştay denetçi yardımcısı adayı olabilmek için, ÖSYM tarafından düzenlenen muafiyet sınavı (sınav) ve Sayıştay tarafından yapılan yazılı sınav ile mülakatta başarılı olmak gerekmektedir.
Denetçi olmak için KPSS puanı kaç olmalı?
B. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. C. 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSS P13, KPSS P23 ve KPSS P42 değerlendirme türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak.
Nasıl baş denetçi olunur?
Baş denetçi; Lisans eğitimini tamamlamış, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya mühendislik fakültelerinden mezun, baş denetçi olarak eğitimini tamamlamış ve bu pozisyonda bir miktar deneyim kazanmış kişidir. Denetçiler danışmanlık hizmeti verebilir veya kurumlar bünyesinde çalışabilirler.
Denetçi belgesini kimler alabilir?
Denetçi sertifikasını kimler alabilir? Denetçi sertifikası, yönetmelikte belirtilen şartları sağlayan mimar ve mühendislere verilir. Kontrol mühendisleri tarafından da kabul edilir.
Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenler, bağımsız denetçi nezdinde veya denetim kuruluşlarında, denetim dahil olmak üzere mesleki konularda en az üç yıllık pratik eğitim almak zorundadır (Ek oran: RG-30130). 3568 sayılı Kanun kapsamında belgelendirme ve vergi denetimi…
Kimler iç denetçi olabilir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 5 yıl memur veya 8 yıl profesyonel olarak çalışmış olmak. Sınav görevlisi ve uzman pozisyonları için seçme ve yeterlilik sınavını geçmiş olmak. Çalışma alanıyla ilgili bir üniversite bölümünden mezun olmak.
İç denetçilikte yaş sınırı var mı?
Başvuru tarihi itibariyle 45 yaşından büyük olmamak. Uyarı ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış olmak. IDKK tarafından belirlenen mesleki etik kurallarına ve kamu sektöründe yürürlükte olan genel etik kurallarına uygun bir özgeçmişe sahip olmak.
Kaynak: griakademi.com.tr