İçeriğe geç

Çilek Hangi Ayda Meyve Verir

Çilek hangi aylarda çıkar?

Çilek tüketimi nisan ayında başlar ve hazirana kadar sürer. Günümüzde bu meyveler yılın her ayında bulunup tüketilebilir. Kış aylarında birçok tezgahta görülebilen çilekler, nisan, mayıs ve haziran aylarında en lezzetli halleriyle tüketilebilir.

7 veren çilek ne zaman meyve verir?

Soğuk kışların yaşandığı bölgelerde bitki genellikle Nisan ayında ekilir. Bu ekim, soğutulmuş fidelerin veya Ocak ve Şubat ayları arasında fidanlıkta alınmayan ve saklanmayan fidelerin kullanılmasını içerir. Bu fideler Mayıs ve Haziran aylarında çiçek açar ve az miktarda meyve verir. Ana ürünleri 1 yıl sonra Haziran ayında ortaya çıkar.

Çilek ne zaman verim verir?

Nisan ayından kasım ayına kadar meyve verir…

Çilek meyve vermesi için ne yapmalı?

Çilek bitkileri saksıda yetiştirildiğinde düzenli bakım gerektirir. Güneş ışığı: Çilekler en az altı saat güneş ışığı alan bir yere yerleştirilmelidir. Daha fazla güneş bitki büyümesini ve meyve vermesini teşvik eder. Sulama: Çilekler suyu sever, bu nedenle düzenli olarak sulamak önemlidir.

Şubat ayında çilek olur mu?

Çilek mevsimi ilkbahardır. Çilekler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yetişir; pazarlarda ve manav tezgahlarında bol miktarda taze çilek yiyebilirsiniz. Çileklerin hangi ayda ve ne zaman pazara geldiğine dair sorunuza cevap verebiliriz: Mart ve Nisan ayları arasında Haziran sonuna kadar.

1 Fide çilek Ne Kadar Ürün Verir?

Dikim 25×30 cm aralıklarla üçgen şeklinde yapılır. Dekara 7.000-8.000 adet fidan dikilir. Verimi oldukça düşüktür. İlk yıl 1-1.

Çilek kaç günde bir sulanir?

Bu şekilde kışlayan bitkiler ilkbahar ve yaz aylarında sulanır. Bu nedenle, yağmur yağmadığı ilkbahar aylarında karık sulama haftada bir kez yapılmalıdır. Damla sulama, günlük buharlaşmaya bağlı olarak düşük akış hızları ve su hacimleriyle günlük olarak yapılabilir veya sulama 3-4 günde bir yapılabilir.

Çilek hangi gübreyi sever?

Çilekler birçok farklı gübre ile desteklenir. Ekimden önce fosforlu gübreler, potasyumlu gübreler ve magnezyumlu gübreler uygulanır. Ekimden sonra azotlu gübreleme yapılmalıdır. Birçok bitki gibi çileklerin de azota ihtiyacı vardır.

Çilek fidesinin ömrü ne kadardır?

Kullanım ömrü 3 ila 5 yıl arasında değiştiği için uzun süre üretebiliyoruz. Elbette, size anlattıklarım Hindistan cevizi ununu en iyi şekilde nasıl kullandığınıza bağlı. Aksi takdirde aşırı sulama ve bakımsızlık ömrünü kısaltabilir ve hatta bitkilere zarar verebilir.

Çilek neyi sever?

Çileklerin hemen hemen her bölgede yetiştirilmesinin tek kriteri, yüksek kireç içeriğine sahip topraklarda yetiştirilememesidir. Çilekler güneşi seven bir meyve olduğundan, yetiştirildikleri tarlaların güneş ışığına maruz kalması gerekir. Güneş yoksa, çilek fideleri kavrulmuş ve küçük olacaktır.

Çilek güneş sever mi?

Dikimden sonra toprağın sürekli nemli kaldığından emin olmalısınız. Bir sulama programı oluşturmanız önerilir. Köklerin çürümesini önlemek için sulama miktarına dikkat etmeli ve drenaj delikleri olan saksılar seçmelisiniz. Işık konusunda ise çileklerin güneşlenmeyi seven bir bitki olduğunu unutmamak önemlidir.

Çilek kaç cm ara ile dikilir?

Dekara ortalama 5.000 – 6.

Çileğin verimini artırmak için ne yapmalı?

Çilek Gübreleme ve Sulama Çilek yetiştiriciliğinde gübreleme ve sulama işlemleri sağlıklı üretim için çok önemlidir. Çileklerin gübrelenmesi ve sulanması düzenli olarak ve doğru tekniklerle yapılmalıdır. Bu şekilde verimli bir hasat elde edilebilir.

Çilekte kardeşlenme nasıl arttırılır?

Kardeşlenme kısa gün koşullarında gerçekleşir. Bu koşulların uzun sürmesi ve özellikle serin iklim koşullarıyla birleşmesi kardeş sayısını artırır. Ayrıca, kısa ve nötr günlü çeşitlerde kesme baklalar kardeşlenmeyi teşvik eder.

Çilek çiçek açtıktan sonra ne zaman meyve verir?

Çilek çiçekleri kümeler halindedir. Buna modifiye edilmiş sap denebilir. Çilekler için iyi tozlaşma gereklidir. Tozlaşmadan sonra meyve genellikle 30-35 günde olgunlaşır. Çileklerde çiçek tomurcukları kısa günlerde, kollar ise uzun günlerde gelişir. Bu nedenle çileklerde gün uzunluğu verimlilikle ilişkilidir.

Dağ çileği hangi aylarda çıkar?

Yabani çilek, Eylül ve Aralık ayları arasında çiçek açan bir bitkidir ve meyveleri Mart ve Nisan ayları arasında hemen ardından hasat edilebilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, dağlarda, sulak alanlarda, patikalarda ve yaprakların altında yetişir ve ilkbaharda mahalle pazarlarında karşılaşabilirsiniz.

Eylül ayında çilek olur mu?

Çilek ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarında ekilebilir.

Çilek hasadı ne zaman?

Akdeniz bölgesinde açık yetiştiricilikte geç ilkbahar donları sorun olabilir. Gerekli önlemler alınırsa çilek hasadı her yerde farklı olabilir. İlk hasatlar Akdeniz bölgesinde Mart ortasından itibaren başlar. Diğer yerlerde hasat Mayıs ve Haziran aylarında yapılabilir.

Kış mevsiminde çilek var mı?

Çilek meyveleri genellikle kışın büyümez. Soğuk hava ve don, kışın çilek yetiştirmeyi zorlaştırır. Açık havada yetiştirildiğinde, çilekler ilkbahar sonu ve yaz başında hasat için uygundur.

Kaynak: cusa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sendegel.com.tr