Bertaraf nasıl yazılır TDK?
Bazı örneklerde görülen “berside berttaraf” gibi yazımlar yazım hatalarıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “Entsorgung”dur.
Bertaraf nedir?
Elden çıkarma ne anlama geliyor? Bir cümlede kullanıldığında, sorunu ortadan kaldırmak veya çözmek anlamına gelir. Bu bağlamda eliminasyonun ne anlama geldiği sorusunun en kısa cevabı “ortadan kaldırmak”tır.
Bertaraf edilmesi ne demek?
Kısaca bertaraf, atıkları çevreye zararsız hale getirmek anlamına gelir. Atık türüne bağlı olarak bertaraf yöntemleri ilgili ülkenin çevre yönetmeliklerinde belirtilmiştir.
Bertaraf etmek yerine ne kullanılır?
Kaldırmak, ortadan kaldırmak, yok etmek, bertaraf etmek.
Bertaraf oldu ne demek?
10 asırdır kullanılan eliminasyon kelimesi, ortadan kaldırmak ve yok etmek anlamına gelir. Farsça konuşulan ülkelerde bu kelime “benden uzak dur” anlamında kullanılır. “Eliminate” kelimesinin bir diğer anlamı da sorunları çözmek, meseleleri çözmektir.
Atık bertaraf etmek ne demek?
Tehlikeli atıkların kirleticilerinin ayrıştırılarak uzaklaştırılması, yok edilmesi ve geri dönüştürülmesi işlemidir.
Bertaraf etmek ne demek çevre?
Bertaraf: Geri dönüştürülemeyen atıkların bertarafı. En yaygın örnek, atıkların düzenli depolama alanlarına bertaraf edilmesidir. Yukarıdaki yöntemleri etkili bir şekilde uygulamanın ilk adımı, üretilen atıkları kaynağında ayrı olarak toplamaktır.
Bertaraf ücreti ne demek?
Katı Atık Bertaraf Ücreti Nedir? Katı Atık Bertaraf Ücreti, atıkların toplanması, taşınması, işlenmesi veya bertarafı gibi hizmetlerin maliyetlerini karşılamak için ödenen bir ücrettir.
Bertaraf tesisi ne demek?
Katı atıkların çevreye zarar vermeden bertarafını sağlamak amacıyla düzenli olarak depolandığı tesislerdir.
Bertaraf yöntemleri nelerdir?
Bu atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini azaltmak ve yönetmek için kompostlama, depolama, yakma, biyometanizasyon, piroliz ve gazlaştırma gibi bertaraf yöntemleri uygulanmaktadır.
Bertaraf belgesi ne demek?
Eski aracınızı hurdaya çıkarmak için amortisman ve bertaraf formuna ihtiyacınız olacak. Bu belgeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış lisanslı şirketlerden edinmelisiniz.
Atık türleri nelerdir?
Atık türleriKağıt atıkları. Kağıdın geri dönüşümü, kullanılan hammadde miktarında ve ekonomik verimlilikte önemli tasarruflar sağlayabilir. Odun atıkları. Ağaçlardan elde edilen odun malzemeleri, ev eşyaları, ambalaj ve taşıma ve koruma amaçlı yapı malzemeleri… Plastik atık. … Cam atıkları. … Kompozit atık. … Metal atık. … Bitkisel yağ atıkları … Organik atık.
Bertaraf hangi dilden?
Bertaraf – Nişanyan Sözlük. Farsça bar-ṭaraf kardan برطرف کردن “bir kenara koymak” ifadesinden alıntıdır.
Bertaraf ne demek tip?
Sağlık tesislerinin faaliyetleri sırasında oluşan atıklar diğer atıklara göre daha yüksek yaralanma ve enfeksiyon riski taşımaktadır. Tıbbi atıkların kaynağında diğer atıklardan ayrı toplanması, toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi önemlidir.
Birbirine koşut ne demek?
Paralel veya paralel, uzunlukları boyunca birbirlerine eşit uzaklıkta olan doğruların veya düzlemlerin konumlarını tanımlamak için kullanılan bir sıfattır.
Tahliye nedir?
Tahliye davası nedir? Ev sahibi ile kiracı arasında açılan davalar arasındadır. Genellikle Türk Borçlar Kanunu ve Gayrimenkul Hukuku kapsamında yürütülen davalarda, belirli bir kira sözleşmesinin hukukuna uymayan kanunlar kapsamında soruşturmalar yürütülmektedir.
Oldukça kelimesi nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre kelimenin doğru yazımı Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “Quite”dir. Bu nedenle sonundaki iyi kelime “ca” yerine “ça” olarak kullanılır.
Bidaha nasıl yazılır TDK?
“Bir kez daha” gibi ifadelerdeki kelime ayrı yazılır. Bileşik kelime olarak yazılamaz. TDK ve Dil Birliği yazım kılavuzlarına göre “birdaha” veya “bidaha” gibi bir bileşik kelime yoktur. Aslında “bir kez daha” kelimesi basılı eserlerde ayrı olarak kullanılır.
Satın alma nasıl yazılır TDK?
Günümüzde “satın alma” bir meslek haline geldiği için “satın alma” kelimesi birleşik “satın alma” şeklinde yazılmalı ve anlamı günün koşullarına göre tanımlanmalıdır.
Kaynak: ipu.com.tr