İçeriğe geç

Artvinin Tarihi Güzellikleri Nelerdir

Artvin’in tarihi yerleri nelerdir?

Çift katlı köprüler. … Artvin Atatepe. Görülecek yerler ve ilgi çekici yerler. … 3. İşhan Kilisesi. Dini yerler. … Kafkas Arenası. Arenalar ve stadyumlar. … Hatila Cam Gözlem Terası Gözlem terasları ve kuleleri. Tibet Kilisesi. Görülecek yerler ve ilgi çekici yerler. Dolishane (Hamamlı) Kilisesi. Mimari yapılar.

Artvin’in doğal güzellikleri nelerdir?

Artvin’in en önemli doğal güzellikleri arasında Mençuna Şelalesi, Cehennem Deresi Kanyonu, Deliklikaya, Maral Şelalesi, Ciro Şelalesi, Otingo Kaplıcası, Hatila Vadisi, Yıldız Gölü, Karagöl Sahra Milli Parkı, Borçka-Karagöl Yaylası, Kaçkar Yaylası, Arsiyan Yaylası, Kafkasör bulunmaktadır. Yayla. . , Mersivan Yaylası, Macahel…

Artvin’de antik kent var mı?

Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılarıyla Artvin antik kenti, bölgenin yüzyıllardır ticaret ve kültür merkezi olduğunu göstermektedir. Orta Çağ’dan kalma kale ve yerleşim kalıntılarıyla Ardanuç antik kenti, tarihin derin izlerini taşımaktadır.

Artvin’in nereleri meşhur?

Artvin seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler: Karagöl, Mencuna Şelalesi, Borçka, Murgul Delikkaya Şelalesi, Kaçkar Dağları, Çoruh Nehri, Çifte Köprü, Hopa Kültür Evi ve Müzesi. Daha fazla makale…

Artvin’in eski adı nedir?

Artvin adının nereden geldiği ve ilk ne zaman kullanıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte geçmişte Çoroksi, Çorok, Kollehis ve Klarceti, Osmanlı döneminde ise Livane isimleriyle anılmıştır.

Artvin’in en güzel ilçesi hangisi?

Yapay zeka yardımıyla yapılan detaylı araştırma sonucunda Yusufeli, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, turizm potansiyeli ve yüksek yaşam kalitesiyle öne çıkan Artvin’in en güzel ilçesi ilan edildi.

Artvin’in meşhur yemeği nedir?

Artvin ve çevresinde sıklıkla tüketilen yöresel yemekler arasında kuymak, kalaço, kaygana, yoğurt siloru, mısır ekmeği, hamsi ekmeği, cevizli kete, laz böreği, kara lahana sarma, köz salatalık, şalgam, hamsi pilavı, benekli alabalık ve cağ kebabı yer almaktadır.

Artvin’in özelliği nedir?

Zirveleri karlı dağları, Çoruh Nehri’nin oluşturduğu vadi ve boğazları, yüksek dağlarda oluşan krater gölleri gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan Artvin, ülkemizin önemli yerleşim yerlerinden biri haline gelmiştir. Son yıllarda ülkemizde doğa turizmi önem kazanmıştır.

Artvin hangi ay gezilir?

Dört mevsim ziyaret edilebilen bir şehir olan Artvin’de Karadeniz ikliminin tipik özellikleri hissedilebilir. Kayak tatili için neredeyse tüm yıl boyunca yağmur yağan Artvin’e Kasım ve Nisan ayları arasında gidebilirsiniz. Mayıs ve Ağustos ayları arasındaki dönem şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal zamandır…

Artvinliler Kürt müdür?

Artvin Okrugu nüfusu 52.434 kişiden oluşmaktadır. Bu nüfusun %34,5’i (17.814 kişi) Gürcüler, %50,3’ü (26.395 kişi) Türkler, %14,8’i (7.

Artvini kim fethetti?

Yavuz Sultan Selim, Trabzon valisi iken Gürcistan seferi sırasında Batum’un güneybatısında bulunan Güney Kalesi’ni fethetti. Bu kalenin adıyla bir sancak kuran Yavuz Sultan Selim, Borçka-Hopa ve Artvin’i de sancağa kattı.

En büyük antik kent nerededir?

Halen kazı çalışmaları devam eden Türkiye’nin en büyük antik kenti Laodikya’ya Denizli-Pamukkale yolunun beşinci kilometresinde sola dönülerek beş yüz metre sonra ulaşılabiliyor. Ziyaret için en az yarım gün ayırmanız gerekiyor.

Artvin hangi meyvesi meşhur?

Artvin’in Borçka ilçesinde yetiştirilen ‘Borçka Demir Elması’ adlı yöresel elma çeşidi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.

Artvin’in tarihi eserleri nelerdir?

Artvin’deki En Önemli Tarihi Yerler: Artvin Kalesi, İskenderpaşa Camii ve Türbesi, Satlel Kilisesi, Tekkale Manastırı, Dolishane Kilisesi, Barhal Kilisesi, Dört Kilise Manastırı, Satlel Kalesi ve Ferhalı Kalesi gezilecek yerler arasındadır.

Artvin’in hangi hayvanı meşhur?

Artvin’in simgesi boğadır ve şehir boğalarıyla ünlüdür. Artvin, manzarası nedeniyle ormanlık ve yeşil bir doğaya sahiptir.

Artvin ne ile tanınır?

Artvin boğalarıyla ünlü bir ildir ve sembolü boğadır. Artvin ilinin topraklarının yaklaşık %55’i ormanlık alanlarla kaplıdır. Murgul’da bir bakır madeni vardır. Tarihte yaygın olarak Livane ve Çoruh olarak bilinir.

Rize’nin tarihi eserleri nelerdir?

Rize’nin kaleleri, evleri ve köprüleri görülmeye değer eserler arasındadır.

Artvin hangi ilden ayrıldı?

Artvin Merkez, Hopa, Borçka ve Şavşat ilçeleri ile daha önce Erzurum’a bağlı olan Yusufeli ilçesi de Çoruh Vilayeti teşkilatına katılarak Artvin adını aldı.

Artvin ne zaman Türk toprağı oldu?

5. yüzyılın başlarında bölge Bizans egemenliğine girmiştir (Tuncel 1991: 420). Halife Hazreti Osman’ın askeri faaliyetleri sonucunda Artvin 646 yılında İslam topraklarına katılmıştır. Daha sonra şehir halkı Bizans ve İslam devletleri arasında bir yönetim değişikliği yaşamıştır (Göge Komşu Topraklar 2008: 43).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sendegel.com.tr