Akhisar’ın neyi meşhur?
Akhisar’da gezilecek yerler arasında; Zeytinliova, Akhisar Müzesi, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Thyateira Antik Kenti, Süleyman Çamlığı, Çağlak Deresi ve Apollonis Antik Kenti yer almaktadır.
Manisa’nın en meşhur yemeği nedir?
Manisa Kebabı Manisa’nın meşhur yemeklerini sorduğunuzda akla ilk gelen şüphesiz Manisa Kebabı’dır. Bu kebaba bir nevi pideli köfte de diyebiliriz. Görünüş olarak İskender’e benzese de lezzetinin İskender’den daha lezzetli olduğu söylenebilir.
Akhisar’da ne var?
Akhisar’ın tarihi ve turistik yapıları arasında; Apollonis Antik Kenti, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Şahankaya, Yılancık Kalesi, Akhisar Yahudi Mezarlığı, Köfünlü Cami, Thyateira Antik Kenti (Tepe Mezarlığı), Attaleia Antik Kenti, Hermokapeleia Antik Kenti ve Hierakome Antik Kenti bulunmaktadır.
Akhisar eskiden nereye bağlıydı?
1307’de Türk egemenliğine girdiğinde Aspro-Kastro ismi Türkçe’ye çevrilerek AKHİSAR adını aldı. 1390’da Akhisar Osmanlı Türklerinin yönetimine girdi. 1923’e kadar Saruhan Sancağı kazası olarak yönetildi. Saruhan 1923’te vilayet olduğundan ona bağlı kaldı. 1927’de Saruhan Vilayeti nazır yapıldı…
Akhisardan ne alınır?
Akhisar Zeytinyağı Manisa’nın Akhisar ilçesi, özellikle zeytinyağı üretimi açısından Türkiye’nin sayılı yerlerinden biridir. Bu nedenle Manisa tatiliniz sırasında Akhisar’ı ziyaret ettiğinizde satın alabileceğiniz hediyelik ürünlerden biri de zeytinyağıdır.
Akhisarda ne üretilir?
AKHİSAR VE ZEYTİN’de zeytin üretilmektedir. Üretilen zeytinlerin 50.000 tonu gıda amaçlı, 20.000 tonu ise yağlıktır. İlçemizde zeytin yetiştiriciliğinin en önemli özelliği diğer illerden farklı olarak farklı zeytin çeşitlerinin yetiştirilmesi ve zeytin çeşitlerinin sofralık olmasıdır.
Manisa’nın en önemli ürünü nedir?
Türkiye üretiminin %85’i şaraplık üzümlerin anavatanı olarak kabul edilen Manisa’da yetiştirilmektedir. Üzüm meyveleri aynı zamanda en önemli tarım ürünüdür. Manisa’da yetiştirilen diğer meyveler arasında şeftali, kiraz, kayısı, zeytin, badem, armut, ceviz, kestane ve nar bulunur. Manisa, ünlü kavun ve karpuzlarıyla Türkiye’de dördüncü sırada yer almaktadır.
Salihlinin hangi yemeği meşhur?
👉İzmir Salihli’nin meşhur odun köftesini yiyoruz. Videonun sonundaki koss sesine özellikle dikkat edin. 😄 Bu 57 yıldır köfte yapan 57 yıllık bir firma ve ayrıca çorbası da var. Bu köfteler %70 saf kuzu eti ve %30 kıymadan yapılıyor ve sadece odun ateşinde pişiriliyor.
Sura yemeği hangi yörenin ürünüdür?
Sura, Ege Bölgesi’nin Aydın, Manisa ve İzmir civarında büyük bölümünde hazırlanan geleneksel et yemeklerinden biridir.
Akhisarda ne yetişir?
İlçede tarımın yanı sıra hammaddeye dayalı sanayi ve ticaret de diğer ekonomik sektörlerdir. İlçe alanının %47’si tarım için kullanılırken, bu alanlarda yetiştirilen başlıca ürünler zeytin ve üzümdür.
Akhisardan Fay hattı geçiyor mu?
Manisa’nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak’ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından son sekiz ayda yaklaşık yedi bin depreme neden olan fay hattında yedi hendek açılarak incelemelerde bulunuldu. Açılan hendeklerde fay hattını inceleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof.
Akhisar depremi ne zaman oldu?
22 OCAK 2020 DEPREM MUSALAR-AKHİSAR-MANİSA22 Ocak 2020
Akhisar’ın nüfusu kaç kişi?
Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinin nüfusu 100.000’den fazladır. Bu sayı ülkemizdeki çoğu ilin nüfusundan fazladır.
Manisa’nın eski adı ne?
Manisa İli; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Saruhan Sancağı olarak idari yapıya katılmış olup 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla Saruhan İli olarak kurulmuştur. Daha sonra 1927 yılında ismi değiştirilerek Manisa adını almıştır.
Akhisar’ın kaç köyü var?
Akhisar ilçesi idari olarak Manisa iline bağlı olup ilçe merkezi Manisa il merkezine 48 km uzaklıktadır. Akhisar ilçesi 95 kırsal mahalle (eski adıyla köy ve kasaba) ve 14 kentsel mahalleden oluşmaktadır.
Akhisar’ın özellikleri nelerdir?
Akhisar’da toprak yapısı ve iklim (özellikle rüzgar) nedeniyle çok farklı zeytin türlerinin yetiştirilmesi, bu ilçeyi diğer zeytin yetiştirme alanlarına göre öne çıkaran bir özelliktir. Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen sofralık zeytinlerin önemli bir kısmı Akhisar zeytinidir.
Manisa’da ne yenir?
Manisa’nın Meşhur YemekleriManisa Kebabı Manisa’nın meşhur yemekleri nelerdir diye sorulduğunda akla ilk gelen şüphesiz Manisa Kebabıdır. … Nohut Mantısı Manisa’da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri nohut mantısıdır. … Alaşehir Kapaması … Karagöz taratoru. … Odun köftesi. … Simit ekmeği. … Şevket-i Bostan. … İçli ekmekDaha fazla makale…
Akhisar hangi ile yakın?
Manisa’ya 52 km., kuzeyinde bulunan Akhisar ilçesi, İzmir il merkezine (Konak) 90 km, Balıkesir iline ise 86 km. uzaklıktadır.
Kırkağaç neyi meşhur?
Aslında Kırkağaç denince akla hemen kavun geliyor. Kırkağaç kavununun aldığı Coğrafi İşaret gibi, şu anda ‘Kırkağaç Çakal Pideli Paça’ ve ‘Çakal Pidesi’ adlı iki çeşidi için de Mahreç Coğrafi İşareti alınması için çalışmalar sürüyor.
Kaynak: centaurajans.com.tr