İçeriğe geç

Aile Planlaması Hangi Bölüm

Aile planlaması için hangi poliklinik?

Aile planlaması hizmetleri nerelerde verilmektedir? Aile sağlığı merkezleri ile anne-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri de bu hizmetlerin topluma sunulmasında önemli rol oynamaktadır.

Aile planlaması için nereye başvurulur?

Anne-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü12 Eylül 2024

Aile planlaması bölümü nedir?

Aile Planlaması Kliniğimiz hastanemizin 2. katında hizmet vermektedir. Aile planlaması, çiftlerin istedikleri zamanda, istedikleri sayıda ve sağlıklı aralıklarla bakabilecekleri çocuklara sahip olmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir sistemdir.

Aile planlamasına nasıl randevu alınır?

1 Temmuz

Cinsel sorunlara hangi bölüm bakar?

Cinsel sorun tıbbi veya biyolojik sebeplerden dolayı ortaya çıkarsa tedavi ilaçla veya diğer tıbbi tedavilerle yapılır. Bu durumda bu tedavi ürologlar, jinekologlar ve obstetrisyenler veya psikiyatristler tarafından yapılır.

Aile planlaması polikliniği ne yapar?

Üreme sağlığı açısından; bulaşıcı hastalıklara karşı korunma, çift tedavisi gerektiren durumların bilinmesi ve erkek ve kadınların enfeksiyonlardan korunması aile planlaması hizmetlerinin kapsamına girer. Beklenmeyen gebelikler, anne adayının stres yaşamasına ve fizyolojik ve psikolojik dengesinin bozulmasına neden olabilir.

Sağlık ocaklarında aile planlaması var mı?

Aile Sağlığı Merkezine gidebilir ve aile hekiminizden veya hemşire ve ebenizden aile planlaması ve istenmeyen gebelikleri önleme yöntemleri hakkında tavsiye alabilirsiniz. Bu konsültasyonda, sizin için hangi yöntemin uygun olduğunu ve bu yöntemi nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Aile planlamasını kim yapar?

ANNE-ÇOCUK SAĞLIĞI VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ Türkiye’de aile planlaması yöntemleri hem devlet hem de özel sektör tarafından her aşamada sağlanmaktadır. Tüm aile planlaması yöntemleri hakkında danışmanlık hizmetleri bu alanda eğitim almış sağlık personeli tarafından verilmektedir.

Döllenmeyi nasıl engellenir?

Genel korunma yöntemleri: Hap ve mini hap. Her gün düzenli olarak alınmalıdır. … Aylık iğne. Ayda bir kez düzenli olarak kas içi enjeksiyonla uygulanır. … Üç ayda bir enjeksiyon. Her üç ayda bir düzenli olarak kas içi enjeksiyonla uygulanır. … Deri altı kapsüller. … Rahim içi araç … Kondom (prezervatif, kılıf, başlık) … Diyafram. …Kadın kondomu.Daha fazla makale…

Ücretsiz spiral nerede takılır?

Aile hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri ​​dikkate alınarak yöntemler kullanılacaktır. Bu yöntemler arasında; hap, kondom, rahim içi araç (RİA) Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

Şehir hastaneleri spiral takıyor mu?

Rahim içi araç (RİA) uygulama odası: Hastanemizde rahim içi araç (RİA) uygulamaları, rahim içi araç kullanma sertifikası olan kadın doğum uzmanları ve aile hekimleri tarafından yapılmaktadır.

Jinekoloji aile planlaması nedir?

Aile planlamasının tanımı ve amacı, evli çiftlerin istedikleri zaman istedikleri kadar çocuk sahibi olmaları ve istemedikleri takdirde bu gebelikleri önlemeleridir.

Aile planlaması hangi hastanede var?

Aile sağlık merkezleri ve anne-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri de bu hizmetlerin topluma sunulmasında önemli bir rol oynar. Eczaneler de bazı doğum kontrol yöntemlerinin (prezervatifler, KOK’lar, spermisitler) topluma dağıtılmasında rol oynar.

Aile planlamasında ne yapılır?

Doğal aile planlaması yöntemleri: Modern yöntemlerden %4,7’si doğum kontrol hapı, %20,2’si rahim içi araç (RİA), %10,8’i kondom, %5,7’si tüp ligasyonu ve %1,1’i diğer yöntemleri kullanmaktadır. Geleneksel yöntemler arasında en yaygın olanı %26’dır.

Aile sağlığı merkezinde spiral çıkarılır mı?

Bu yöntemler arasında: hap, kondom, rahim içi araç (RİA) aile sağlık merkezimizde ücretsiz olarak kullanılmaktadır. RİA’ları çıkartılan hastalarımız istedikleri zaman çıkartabilirler. Aile planlamasının amacı: Ailelerin çocuk sahibi olmasını engellemek veya çocuk sayısını sınırlamak değildir.

Aile planlaması hangi sağlık hizmeti?

ANNE-ÇOCUK SAĞLIĞI VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ Türkiye’de aile planlaması yöntemleri hem devlet hem de özel sektör tarafından her aşamada sağlanmaktadır. Tüm aile planlaması yöntemleri hakkında danışmanlık hizmetleri bu alanda eğitim almış sağlık personeli tarafından verilmektedir.

Nisaiye Polikliniği neye bakar?

Jinekoloji, kadın sağlığı ile ilgili tüm sorunları inceleyen bilim dalıdır. Jinekoloji; Nisaiye, obstetrik, jinekoloji ve obstetrik, jinekoloji ile eş anlamlı olarak kullanılır.

Jinekoloji polikliniği neye bakar?

Jinekoloji; rahim, serviks, vajina, vulva ve fallop tüpleri gibi kadın üreme organlarının her türlü hastalığının tanısı ve tedavisi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü, doğum sonrası bakım ve gebelik sorunlarının giderilmesiyle ilgilenir.

Gebe polikliniği neye bakar?

Gebelik (Obstetrik) Polikliniği: Gebelik tanısının konulmasından doğuma kadar her aşamada hasta kabul eden bir bölümdür. Gebelik kliniğimiz için randevular aylık olarak planlanmaktadır. Gelecekteki muayene ve kontroller için randevular da bu poliklinikte planlanabilmektedir.

Kaynak: befoods.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir