İçeriğe geç

Şeffaf Ne Denir

Şeffaf diğer adı nedir?

Sıfat olarak kullanılan transparent kelimesinin Türkçe karşılığı ‘Transparent’tir. Ancak transparent kelimesinin daha yaygın kullanıldığı söylenebilir. Özellikle giyimde veya şeffaf görünümde olmak üzere birçok farklı durumda kullanılır.

Şeffaf birisi ne demek?

Şeffaflık, kelimenin tam anlamıyla şeffaflık demektir. Dürüst ve adil olursanız, şeffaf olmak çok kolaydır. Şeffaf olmak sorun değildir çünkü açıklanabilir ve hesap verebilirdir. Zaman zaman şeffaflık kullanılır ve politikacılar, politika yapıcılar ve destekçiler kendi stratejilerini bunun üzerinden geliştirirler.

Şeffaf kağıda ne denir?

Şeffaf asetat kağıdı soyut renklerin yanı sıra beyaz, mavi, siyah ve kırmızı asetat kağıdı modellerinde de mevcuttur.

Şeffaflık ne demek?

Şeffaflık, herkesin piyasa durumu veya herhangi bir ekonomik olay, olgu, gelişme veya düzenleme hakkında tam olarak bilgilendirildiği durumdur. Şeffaflığı sağlamak için, açıklama çabalarına öncelik vermek gerekir. Bu kelime yerine “şeffaflık” da kullanılır.

Şeffaf rengi nedir?

Şeffaflık, opaklığın tam tersi olarak düşünülebilir. Opaklık ışığı engeller ve renkler yaratırken, şeffaflık ışığın geçmesine izin verir ve renkleri güçlendirir. Bir nesnenin üzerine parlayan bir spot ışığı gibi davranarak onu daha görünür ve canlı hale getirir.

Şeffaf plastiğe ne denir?

Pleksiglas, renkli ve renksiz çeşitleri bulunan plastik camdır. Poli(metil metakrilat) (PMMA), metil metakrilattan türetilen sentetik bir polimerdir. Bir mühendislik plastiği olduğu için şeffaf bir termoplastiktir.

Su yüzlü ne demek?

[1] Sanki hayatında hiç yıkanmamış gibi kirli ve bakımsızdı.

Şeffaf nedir 2 sınıf?

Şeffaf bir malzeme, ışığın minimum tıkanma veya saçılma ile geçmesine izin veren bir maddedir. Diğer taraftaki nesnelerin net bir şekilde görülmesini sağlayan şeffaf ve berrak özellikleriyle karakterize edilir.

Sepilenmiş ne demek?

(< sep-i-(g)+li) Tabaklanmış, tabaklanmış (deri, kürk).

Beyaz kağıda ne denir?

First Pulp Paper Nedir?: First pulp paper, yüksek selüloz ve düşük odun içeriğine sahip beyaz bir kağıttır. Kitap basımı, antetli kağıt basımı, defter, ders kitabı, test kitabı ve benzeri baskılarda kullanımı tercih edilir. Farklı gramajlarda mevcuttur. En çok tercih edilen kağıt türlerinden biridir.

Postid ne demek?

Glans penisin (penis başı) enfeksiyonuna balanit, sünnet derisinin enfeksiyonuna ise postit denir.

Şeffaf asetat nedir?

1000 mikron kalınlığında şeffaf asetat malzemeden yapılmış A4 formatında bir sayfadır. Bu asetat özellikle belgeleri korumak veya sunum amaçlı kullanıma uygundur. Şeffaf yapısı sayesinde belgelerin görüntüsü bozulmaz ve yüksek kaliteli bir sunum deneyimi sağlar.

Şeffaf bir insan ne demek?

Birisi tamamen açık olduğunda ve hiçbir gerçeği saklamadığında, ona şeffaf denir. 24 Haziran 2017 Birisi tamamen açık olduğunda ve hiçbir gerçeği saklamadığında, ona şeffaf denir.

Şeffaf ne anlama?

Şeffaf: Işığın geçmesine izin veren (yarı saydam) bir sıfat olduğu gibi, arkasında saklı olan şeylerin gözle görülmesini engellemeyen bir sıfattır.

Şeffaf nasıl görünür?

Işık doğrudan nesnelerden geçebilir, emilebilir veya geri yansıtılabilir. Şeffaflık, nesnelerin üzerine düşen ışığın başka bir yöne emilmesi veya saçılmasına neden olabilecek bir durumun olmamasının sonucudur. Basitçe söylemek gerekirse, bir malzeme ışığı güçlü bir şekilde emmediğinde veya kırmadığında şeffaf görünür.

Şeffaf plak adı nedir?

Invisalign, bu tür tedavileri gerçekleştirmek için kullandığımız bir markanın genel adı olsa da, günümüzde bu tedaviler için yaygın bir isim olarak da kullanılabilir. Bu tedavileri Türkçede ifade etmek için kullandığımız en iyi seçenekler “Şeffaf Cihaz” veya “Şeffaf Plaka” kelimeleri olabilir.

Şeffaf madde ne demek?

Hava, ince cam ve sığ su gibi ışığın geçmesine izin veren maddelere saydam madde denir.

Şeffaf transparent ne demek?

P. şeffaf, duru, cam gibi saydam; berrak, belirgin.

Transparan Logo ne demek?

Şeffaf logo, arka planı olmayan logodur.

Kaynak: habernette.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir