İçeriğe geç

Köhnemiş Ne Demektir

Köhnemiş ne demek TDK?

Görmek, görmek, ihtiyarlamak, ihtiyarlamak eş anlamlıdır. Bu kelimelerdeki “göğrümek/göynümek” meyvenin olgunlaşması ve içinin kararması anlamına gelir.

Köhneleşmiş ne demek TDK?

(DS V/ Sersemlemek, şaşkına dönmek; eskimek, yaşlanmak; konuşmadığı halde, oradan oraya dolaşıp gürültü yaparak kıyıyı rahatsız etmek; DS XII/ Çok öfkelenmek, öfkelenmek.)

Köhne zaman ne demek?

Gün boyunca çeşitli medya organlarından duymuş olabilirsiniz; ancak anlamı unutulan veya ilk kez duyulan kelimelerle de karşılaşabilirsiniz.

Köhne insan ne demek?

Eski, yıpranmış anlamına gelen bu kelime, aynı zamanda yaşadığımız zamana göre eskimiş, çağdışı anlamını da taşımaktadır.

Köhne ne demek TDK sözlük?

TDK’ya göre “köhne” kelimesi “yıpranmış” anlamına gelir. “Heruntergelaufen” (yıpranmış) kelimesi, yıpranmış anlamında bilinir ve yaygın ifadelerden biridir. Altmodisch (eski moda) kelimesi, her bireyin seçebileceği kelimelerden biridir. Tercihen yıpranmış anlamında kullanılabilir.

Çörpeşik ne demek?

Bunlardan biri de ‘hassas vücut’ anlamına gelen, karmaşık ve cümle içinde daha çok yetişkinler tarafından kullanılan bir ifade olan ‘Possible’, heyecandan dolayı bir işe karışan veya yanlış bir şey yapan kişileri ifade ediyor.

Kıkırdamak ne demek TDK?

Cluck: soğuktan kaskatı kesilmiş, çok güçsüz (DS. Kıkırdama: ölmek, soğuktan donmak). gılbaş: başı açık, başı örtmeden. Gilele: fırtına, hortum. Açıklama: düzenbaz, aldatıcı. Kemer: Erkeklere ait birkaç düğmeli yarım kollu yelek.

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Köhne hangi dilde?

Osmanlı Türkçesi كهنه‎ (kalın) ve Farsça کهنه‎ (cesaretli) kelimelerinden türetilmiştir.

Köhne kayıkta ne demek?

Cevap: Eski, yıpranmış ve bakımsız.

Köhne bahar ne demek?

Sonbahar halk arasında “eski bahar” olarak da adlandırılır.

Köhne nasıl kullanılır?

OLD KELİMESİNİN ANLAMI: Eski ve yıpranmış, ihmal edilmiş, yaşadığımız zamanın gerisinde kalmış, modası geçmiş, kullanılmayan anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla kohne olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı obsolete biçiminde olmalıdır.

Kindar insan ne demek?

Çok kıskanç, kinci, olayları abartma ve huzursuzluk yaratma eğilimindedirler. Kibirli, kendine güvenen, mesafeli ve diğer insanlara karşı olumsuz tutumlara tahammül edemeyen kişiler olarak karakterize edilirler. Diğer kişinin sürekli kötü niyetli olduğunu gösterir.

Kurt gibi insan ne demek?

“Wolf” genellikle erkek, acımasız ve istediğini elde etmek için hiçbir şeyden çekinmeyen saldırgan bir kişi için kullanılan bir argo terimdir. 13 Kasım 2023 “Wolf” genellikle erkek, acımasız ve istediğini elde etmek için hiçbir şeyden çekinmeyen saldırgan bir kişidir. 13 Kasım 2023 “Wolf” genellikle erkek, acımasız ve istediğini elde etmek için hiçbir şeyden çekinmeyen saldırgan bir kişidir.

Kösülmek ne demek TDK?

çömelmek, yatmak: ayaklarını uzatarak yatmak. Türkiye’nin her yerinde kullanılan bir kelimedir. TDK bu kelimeyi Derleme Sözlüğü’ne dahil etmiştir.

Köcek ne demek TDK?

Köçek, Anadolu’da yaygın olarak “kadın kılığına girmiş erkek dansçı” olarak bilinir. Bu haliyle, muhtemelen Osmanlı sarayı çevresinde ortaya çıkan ve günümüzde de varlığını sürdüren bir dans formunu ve bu dansı yapan kişiyi temsil eder.

Köfün ne demek TDK?

İsmi, sepet anlamına gelen köfün kelimesinden gelmektedir.

Kötekli ne anlama gelir?

Bu kelime dilimizde uzun yıllardır sıkça kullandığımız kelimelerden biridir. Kötek kelimesinin dilimizde anlamı sopa, çubuk, gölge balığıdır.

Kaynak: sonics.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir