İçeriğe geç

Mâhı Ne Demek

Mâhî ne demek?

Mahi ne anlama geliyor sorusuna en kısa ve en net cevap balıktır. Farsça kökenli bir kelime olan mahi kelimesi aynı zamanda yok edici ve yok eden anlamına da gelir.

Farsça mahi ne demek?

Farsça māhī ماهی “balık” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

mAh anlami nedir?

mAh, miliamper saatin kısaltmasıdır. Bu terim, elektronik cihazların pil kapasitesini ölçmek için kullanılır ve pilin belirli bir akımı ne kadar süre iletebileceğini ifade eder.

Mâfîhâ ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺎﻓﻴﻬﺎ) i. (ar. mā “şey” ve fī-hā “onun içinde, orada” ve mā-fі-hā) Dünya ve mâfihâ telaffuzunda geçer ki “dünya ve dünyada olan her şey” demektir: Hâşâ ikbâl-i âlem-gîr-i Şer’î ki, saflarından / Dünya vü mâfîhâ serâser hurrem-i tevfîk (Leskofçalı Galib) olacaktır.

Mihad Arapça ne demek?

(ﻣﻬﺎﺩ) i. (Ar. mihād) yatak, döşek: Allah (Nâbî) kaderde bulunan Klaue-i kuralı / Etfâl-i maâlî’yi mihâd etsin.

Mahi Kur’an’da geçiyor mu?

Türkiye’de Mahir isminde kaç kişi var? 29. Türkiye’de.

Mahizer Arapça ne demek?

Mahizer ismi “Çok ay olan gece” anlamına gelir.

Mai hangi dilde ne demek?

Deniz mavisi olarak da adlandırılır. Sadece deniz değil, tüm türlere “su mavisi” denir.

Farsça mert ne demek?

Farsça ve Orta Farsça مَرد‎ “insan, insan, erkek” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Farsça kelime, Eski Farsça martiya – “ölümlü varlık, insan” kelimesinden türemiştir. (Bu kelime, aynı anlama gelen Sanskritçe mārtyá मार्त्य kelimesiyle ilişkilidir.)

mAh Arapça ne demek?

Farsçada ay anlamına gelen mah kelimesinin sonuna Arapça -iyye eki getirilerek oluşturulan mahiyye bileşiği, “aylık, aylık” anlamına gelir. Geçici olarak sadece Ramazan ayında kurulduğu için bu adı almıştır.

mAh açılımı ne?

Milli Güvenlik Servisi Başkanlığı (MEH veya daha iyi bilinen adıyla MAH^¶), 1926-1965 yılları arasında Türkiye’nin gizli servisiydi ve yerini Milli İstihbarat Teşkilatı aldı.

mAh kökeni nedir?

Mah kelimesi Türkçe kökenli olmayıp Farsça kökenlidir.

Makdem ne demek Osmanlıca?

(ﻣﻘﺪﻡ) i. (Ar. ḳudūm maḳdem “gel” kelimesinden) Gelme, gelme, kudüm, muvâsalat: Veren onu ruh yolunda bulur / Sanki o, Rahman’ın hakkıymış gibi nakd-i can-bahâ (Fuzûlî).

Mülahaza Osmanlıca ne demek?

“Consideration” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Lehez” kelimesinden türemiştir ve “düşünmek, değerlendirmek, kafa yormak ve değerlendirmek” anlamına gelir.

Arif oldur bilmeye dünyâ vü mâfiha nedir?

Dünyanın hikmetini ve manasını bilen akıllı adam değildir. Dünyanın ne olduğunu ve manasını bilen akıllı adam ol (Fuzûlî).

Mahni ne demek türkçe?

Genellikle 7 veya 8 hece ölçüsüyle yazılan şiirsel eserlere Mahni denir. Mani türündeki eserlerde tematik bir sınırlama yoktur. Şairler deneyimlerini lirik bir üslupla yazarlar.

Mehin anlamı ne demek?

(ﻣﻬﻴﻦ) sıf. (ar. huvn mehіn “hor görülüp aşağılanmak” kelimesinden) Değersiz, hor, değersiz: İki beylik âleminin huzurunda bir avuç hak-i mehin (Necâtî Bey) / Sim ü zer cûd, lütfunuza layık.

Arapçada masa ne demek?

Masa, masa | Arapça dersleri – YouTube.

Muahh ne anlama gelir?

Öpüşme sesi, muah, mucuk.

Kaynak: seyyahoglumedya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir