İçeriğe geç

Hoşgörü Nedir Cümle

Hoşgörü ne demek cümle?

Hoşgörü, başkalarına hoşgörü göstermek, katlanmak, görmezden gelmek veya başka tarafa bakmak, başkalarının özgürce hareket etmesine ve yargılamasına izin vermek ve kişinin kendi görüşüne ve çoğunluğun görüşüne aykırı görüşlere sabırla ve taraf tutmadan hoşgörü göstermek anlamına gelir. Ayrıca izin vermek, görmezden gelmek ve hoş karşılamak anlamına da gelir.

Hoşgörü nedir örnek veriniz?

Hoşgörü, kendinden farklı düşünen, inanan ve davranan insanlara karşı saygılı, sevgi dolu ve hoşgörülü davranış durumudur. Görmezden gelmek, tahammül etmek, göz yummak ve aldırmamak gibi kelimeler de aynı anlamda kullanılır.

Hoşgörü nedir kısaca konuşma?

Hoşgörü kelimesi genel olarak anlayış, saygı, bağışlama, nazik olma, kabul etme, rahatsız etmeme, farklılıklara ve farklı görüşlere sınır koymama, farklılıklara olumsuz tepki göstermeme, karşıt fikirleri karşılıklı anlayışla tartışabilme gibi geniş bir yelpazedeki kavramları kapsar.

Hoşgörünün anlamı nedir?

Hoşgörü, müsamaha, tahammül, sabır, görmezden gelme, başka tarafa bakma veya hoşgörü, başkalarının özgürce hareket etmesine ve yargılamasına izin vermek ve kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüşüne aykırı görüşleri sabırla ve taraf tutmadan kabul etmek anlamına gelir. Ayrıca izin vermek, görmezden gelmek, hoş karşılamak anlamına gelir.

Hoşgörü denilince aklımıza ne gelir?

Davetkardır. Olumsuz davranışlara tepki vermemek affedilebilirdir. Hoşgörü saygı, hayata ve yeni fikirlere açıklık demektir. Dinlemekle ilgilidir.

Hoşgörü neden önemlidir?

Önyargıyı yıkmak için hoşgörü gerekir. Önyargılı bir kişi eleştirildiğinde, eleştirmene yaklaşır ve “Bu benim düşmanım” der, hoşgörülü bir kişi ise “Belki o da bir şeyler biliyordur” diye düşünür. Hoşgörü, sosyal iletişim için önemlidir; hoşgörü, insanların birbirlerini doğru bir şekilde anlamalarını sağlar.”29.08.2018

Hoşgörü insana neler kazandırır?

Hoşgörü hayatımıza ne katar? Farklılıklar toplumsal yaşamın zenginliğidir. … Hoşgörünün temeli ailede atılır. … Çıkar çatışmaları hoşgörüyü azaltır. … Hoşgörülü insanlar empati geliştirmiştir. … Hoşgörünün olmadığı yerde önyargı vardır. … Hoşgörülü insanlar daha mutlu ve daha huzurludur.

Hoşgörü nedir vikipedi?

Hoşgörü, bir kişinin hoşlanmadığı veya katılmadığı bir eylem, fikir, nesne veya kişiye izin vermesiyle oluşur. Siyaset bilimci Andrew R. Murphy, “Hoşgörüyü bir dizi toplumsal veya politik uygulama ve ‘hoşgörüyü’ bir dizi tutum olarak tanımlayarak anlayışımızı geliştirebiliriz.” diye yazıyor. Hoşgörü, bir kişinin hoşlanmadığı veya katılmadığı bir eylem, fikir, nesne veya kişiye izin vermek anlamına gelir. Siyaset bilimci Andrew R. Murphy, “Hoşgörüyü bir dizi toplumsal veya politik uygulama ve ‘hoşgörüyü’ bir dizi tutum olarak tanımlayarak anlayışımızı geliştirebiliriz.” diye yazıyor.

Hoşgörü nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla tolerans olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı tolerans şeklinde olmalıdır.

Hoşgörü ne değildir?

Hoşgörü; kabullenme küçümseme veya boyun eğme değildir. Hoşgörü her şeyden önce, evrensel insan haklarının ve başkalarının temel özgürlüklerinin tanınmasıyla desteklenen aktif bir tutumdur. Hoşgörü hiçbir koşulda bu evrensel değerlerin ihlallerini haklı çıkarmak için kullanılamaz.

Hoşgörü kelimesi nereden gelir?

Farsça ve Orta Farsça χʷoş veya χoş خوش “güzel, hoş, hoş” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Hoşgörü ne demek din kültürü?

Hoşgörü, İslam ahlakının özüdür. Hoşgörü; kimseyi utandırmamak, incitmemek, aşağılamamak, hoşgörülü olmak, farklı inanç ve görüşlere hoşgörü göstermek demektir.

Hoşgörü ne demek cümle içinde kullan?

Hoşgörü nedir? Hoşgörü, başkalarının düşünce ve görüşlerine hoşgörü göstermek ve bunların geçerliliğine tepki göstermemek ne anlama gelir? 19. yüzyıldan beri, dini sorunlara karşı hoşgörü, dini baskıdan kurtulmakla başlar.

Hoşgörülü davranmak ne demek?

Hoşgörü, diğer tarafa hata yapma hakkı tanımak anlamına gelir. Bir kişinin her zaman haklı olması mümkün değildir; “Hoşgörü, başkalarının çıkarlarını kendi çıkarlarıyla dengelemek ve diğer insanlara inisiyatif ve konuşma hakkı verebilmek anlamına gelir” dedi.

Hoşgörü nedir felsefe?

Hoşgörü terimi, Latince tolerare kökünden gelir: katlanmak, tahammül etmek veya acı çekmek. Genellikle yanlış kabul edilen ancak “hoşgörülen” ve yasaklanmaması veya kısıtlanmaması gereken inançların, eylemlerin veya uygulamaların koşullu olarak kabul edilmesi veya müdahale edilmemesi anlamına gelir.

Hoşgörülü olmak ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’ne (2022) göre hoşgörü terimi genel olarak her şeyi hoşgörülü ve anlayışlı olarak görmek, müsamaha göstermek, hoşgörü gibi anlamlara gelirken, hoşgörü teriminin karşılığı tolerans (www..tr) şeklinde ifade edilmektedir.

Hoşgörü anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı nedir?

TOLERANS KELİMESİNİN ANLAMI Her şeyi anlayarak mümkün olduğunca her şeye tahammül etme durumu, hoşgörü, tolerans anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla tolerans olarak yazılır. Doğru kullanımı tolerans şeklinde olmalıdır.

Hoşgörü ne demek dini?

“Hoşgörü” sevgiye dayalı bir ahlaki erdemdir. “Hoşgörü; kolaya kaçmak, hatayı hoş karşılamak, suçlamamak, görmezden gelmek, incitici veya aşağılayıcı olmamak, affedici olmak ve kendi anlayışımıza aykırı görüşleri sabırla kabul etmek anlamına gelir.

Hoşgörü nedir Wikipedia?

Hoşgörü, bir kişinin hoşlanmadığı veya katılmadığı bir eylem, fikir, nesne veya kişiye izin vermesiyle oluşur. Siyaset bilimci Andrew R. Murphy, “Hoşgörüyü bir dizi toplumsal veya politik uygulama ve ‘hoşgörüyü’ bir dizi tutum olarak tanımlayarak anlayışımızı geliştirebiliriz.” diye yazıyor. Hoşgörü, bir kişinin hoşlanmadığı veya katılmadığı bir eylem, fikir, nesne veya kişiye izin vermek anlamına gelir. Siyaset bilimci Andrew R. Murphy, “Hoşgörüyü bir dizi toplumsal veya politik uygulama ve ‘hoşgörüyü’ bir dizi tutum olarak tanımlayarak anlayışımızı geliştirebiliriz.” diye yazıyor.

Kaynak: driedfoods.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir