İçeriğe geç

Düzce Şehrinin Neyi Meşhur

Düzce’nin neyi ünlü?

Alabalık yetiştiriciliği, mısır ve şalgam yetiştiriciliği ile ünlü olan şehirde çok sayıda hamsi yemeği ve Çerkez mutfağıyla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce’nin yöresel yemekleri listesinde şehri denemeden ayrılmamanız gereken lezzetler yer alıyor.

Düzce’nin neyi meşhur hediyelik?

Şehir, özellikle ürettiği organik ürünlerle dikkat çekiyor. Tatiliniz bitmeden alabileceğiniz hediyelikler arasında Düzce fındığı, tütün parfümü, buzdolabı magnetleri, havlular, el yapımı tekstil ürünleri, gravür sanatı ürünleri, kestane balı ve yabani çilek gibi ürünler yer alıyor.

Düzce’nin en meşhur meyvesi nedir?

Düzce kestane kabağı, Arıcan 97 tipinin Cucurbita maxima çeşidinin bir çeşididir. Kuru madde oranı %14-16 olan bu çeşit, Düzce bölgesine uyum sağlamış olup yüksek verim kapasitesine sahiptir. Düzce kestane kabağı sert kabukludur. Meyvesi yuvarlak, hafif basık ve derin kesiklidir.

Düzcede neler yenir?

Düzce’ye özgü yemekler arasında Boşnak böreği, mamursa, Çerkez tavuğu, füme balık, kiremitte palamut, bazlama, mamalika, sebze şeritleri ve hamsi böreği gibi birçok lezzet yer almaktadır. Düzce’ye geldiğinizde, lezzetli yemek ve tatlıları denemeden tatilinizi sonlandırmayın.

Düzce’nin meşhur tatlısı nedir?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Osmanlı saray mutfağına girmiş lezzetlerden biridir. Melen Nehri kıyısında yetiştirilen mandaların süt kremasının işlenmesiyle elde edilen “dartı” adı verilen iç harcı, tatlıya gerçek tadını veren yöresel bir lezzettir.

Düzce denince akla ne gelir?

Düzce denilince akla ilk gelenler şunlardır: Ceneviz Kalesi ve yaylalarının yanı sıra; her şehir gibi kendine özgü meşhur lezzetleri (Alıç sirkesi, tütün kola, melengiç tatlısı) ve zengin el sanatlarının (AĞAÇ İŞLEME SANATLARI) da olduğu bilinmelidir.

Düzce’nin eski adı nedir?

Düzce, Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in 1323 yılında Bizans Tekfurları ile yaptığı savaşlar sonucunda Osmanlı topraklarına katılmıştır. Bu dönemde Düzce, Konsapa adını almıştır. O dönemdeki yerleşim merkezi Gümüşabadı’dır. Daha sonra ilçe merkezi Üskübü adını almıştır.

Düzce’nin özellikleri nelerdir?

Düzce; Akarsuları ve gölleri, soğuk su kaynakları, yaylaları ve eşsiz kumlu plajları ile dinlenmek için ideal bir şehirdir. Kuzeyde Karadeniz’e 22 km uzunluğunda bir sahil şeridi vardır. Merkez ilçenin alanı 710 km², ilin alanı ise 2,5 km²’dir.

Düzce nasıl bir şehir?

Düzce; Batı Karadeniz’in antik kentlerinden biri olan Prusias ve Konuralp Bey’in mezarlarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra olağanüstü doğal güzelliklere de sahiptir. Yaylaları, gölleri, akarsuları ve Karadeniz’e açılan 28 kilometrelik kıyı şeridiyle her türlü turizme uygun bir şehir gibi görünmektedir.

Düzce’de en çok ne yetişir?

Düzce bölgesinde yetiştirilen başlıca ürünler fındık, mısır (silaj + tane), fide, kavak, bahçe bitkileri, pirinç ve tütündür (Şekil 3).

Düzce’de ne var?

Düzce’de Görülecek Yerler: Efteni Gölü, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi, Topuk Yaylası ve Göleti, Düzce Konuralp Müzesi, Fakıllı Mağarası, Samandere Şelalesi Tabiat Parkı, Prusias Ad Hypium Antik Kenti.

Düzce’nin doğal güzellikleri nelerdir?

Güzeldere Selalesi Tabiat Parkı 132. Parklar. … Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı Parkları. Yazan: Gulnur_kaptan. … 3. Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı’nın Doğa ve Yaban Hayatı Bölgeleri. … Fakıllı Mağarası, Mağaralar ve Oyuklar. …Ceneviz Kalesi Plajı. 116. … Kalkın Plajı Plajları. Çamlıpınar Göleti. Suları Kurugöl Kanyonu. Kanyonlar. Diğer Makaleler…

Düzce neyi ünlü?

Bu ikisinin yanı sıra Düzce mutfağı, ilin kültürel çeşitliliğinden dolayı birçok farklı lezzete sahiptir. Akçakoca Mancarlı Pide. … Akçakoca Melengüçcegi Tatlısı … Balık ve Fındık Helvası … Düzce Köftesi. … Bunu kaldırdık. … Haluj. … Şeker Kamışı Pekmezi. … Yabani Çilek.Daha fazla ürün…

Düzcede Kürt var mı?

Düzce’de ticaretle uğraşan yaklaşık 10-15 Kürt hanesi bulunmaktadır. Diğerleri, özellikle Mamure, Paşa Konağı, Bahçeköy, Köprübaşı ve Ballıca köylerinde, tarımla uğraşmaktadır.

Melengüçceği tatlısı nerede yenir?

Akçakoca Melengücceği tatlısı Akçakoca’da manav esnafı tarafından geleneksel haliyle hala yaşatılan bir lezzettir.

Düzce’nin özellikleri nelerdir?

Düzce; Akarsuları ve gölleri, soğuk su kaynakları, yaylaları ve eşsiz kumlu plajları ile dinlenmek için ideal bir şehirdir. Kuzeyde Karadeniz’e 22 km uzunluğunda bir sahil şeridi vardır. Merkez ilçenin alanı 710 km², ilin alanı ise 2,5 km²’dir.

Hangi ünlüler Düzceli?

İşte Düzce’nin ünlüleri! Adnan Öztürk (Galatasaray cumhurbaşkanı adayı) Avni Akyol (Bakan) Ahmet Yenilmez (Oyuncu) Aydan Çakır (Oyuncu) BakiÇiftçi (Oyuncu) Barış Arduç (Oyuncu) Cem Gelinoğlu (Komedyen-Oyuncu) Cemil Ertem (Yazar) Diğer yazılar …•Temmuz 16, 2023

Düzce’de ne var?

Düzce’de Görülecek Yerler: Efteni Gölü, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi, Topuk Yaylası ve Göleti, Düzce Konuralp Müzesi, Fakıllı Mağarası, Samandere Şelalesi Tabiat Parkı, Prusias Ad Hypium Antik Kenti.

Düzce’nin geçim kaynakları nelerdir?

Düzce, 9 Aralık

Kaynak: bayramlarmobilya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir