İçeriğe geç

Kadın Azmak Nedir

Kadın Azmağı adı nereden gelir?

Azmak, su kaynağı anlamına gelir. Azmak, su akışının çok güçlü olması ve akış hızı nedeniyle vahşi olması nedeniyle bu adı almıştır. Gökova-Akyaka Azmak Nehri’nin gerçek adı Kadın Azmağı’dır. Tarih, geçmişte köylerde su olmadığı için köy kadınlarının çamaşırlarını bu nehirde yıkadıklarını söyler.

Kadın Azmağı suyu kaç derece?

Akyaka-Azmak River-Woman Azmağı (11 Grad) – Akyaka River Romp Resmi – Tripadvisor.

Azmak nereye yakın?

Azmak, Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı Akyaka köyü yakınlarında Gökova Körfezi’ne dökülen bir akarsudur. Azmağa’ya Kadınlar Azmağı veya Akyaka Azmağı da denir.

Azmak Deresi’nin hikayesi nedir?

🌾Azmak Nehri’nin asıl adı Kadın Azmağı’dır. Tarihte, geçmişte köylerde su olmadığı için köy kadınlarının çamaşırlarını bu nehirde yıkadıkları söylenir. Bu nedenle Azmak Nehri’ne Kadınlar Azmağı adını vermişlerdir. Suyun dikkat çeken özelliklerinden biri de dört mevsim su sıcaklığının 8 dereceyi geçmemesidir.

Azmak deresinde ne yapılır?

Akyaka’nın merkezinde bulunan bu nehir Gökova Körfezi’ne dökülmektedir. Yeşillikler ve sazlıklarla çevrili Azmak Nehri, doğal manzarası ve kuş türleriyle ünlüdür. 🦆 Nehirdeki aktiviteler arasında tekne turları, yüzme ve doğa yürüyüşleri yer almaktadır.

Azmakta nerede suya girilir?

Akyaka’da yüzmek için en popüler yerlerden biri Akyaka Plajı’dır. Azmak Nehri’nin serin sularının denizle buluştuğu bu plaj, berrak suları ve ince kumuyla öne çıkıyor.

Güzel Köylü azmak Çayı nerededir?

AZMAK ÇAYI, GÜZEL KÖYÜ, BELEN, MARMARİS Adres: Altınkum Mah.

Azmak Deresi nereden doğar?

Günümüzde hala sessiz, sakin ve dingin tatil alternatifleri arasında tercih edilen Akyaka, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Azmak Nehri nereden geliyor diye sorarsanız, Toros Dağları’nın batı eteklerindeki Sakar Tepesi’nden gelen kaynak suyunun bu nehrin başlangıç ​​noktası olduğunu söyleyebiliriz.

Azmak nedir vikipedi?

“Horny” kelimesi aynı zamanda “to exceed” fiiliyle de ilişkilidir ve “sınırları aşmak”, “yapılmaması gerekeni yapmak” ve “cinsel ilişki” anlamına gelir. Eski Moğolca Ad/Ada ve Eski Türkçe Ada/Aza kelimeleri tehlike anlamına gelir.

Azmak ne demek argo?

Başlangıçtan itibaren sapık olmak, asi olmak, kibirlenmek, tahit ve lager olmak.

Azmak turu kaç TL?

Rezervasyon yaptıranların tur başlamadan 45 dakika önce biletlerini almaları rica olunur. Not: İkinci opsiyon turlarımız henüz başlamamıştır. Azmak Nehri Turlarımız sabah 9:00’dan akşam 7:30’a kadar her 10 dakikada bir yapılmaktadır. Azmak Nehri Turu fiyatı 80 TL’dir.

Azmak nerenin?

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, bir tarafı ormanla çevrili, diğer tarafı Gökova Körfezi’nin eşsiz manzarasına sahip, kendine özgü mimarisi ve doğasıyla dikkat çekiyor.

Azmak nehrinde yılan var mı?

Yeraltı nehrinin sıcaklığı 12°C’dir ve tatlı sudur. 8-10 metre uzunluğundaki teknelerimizle nehrin 1,5 km’sini görebilirsiniz. Bu nehirde kefal, levrek, alabalık, su yılanı, su kaplumbağası, su samuru, ördek, kaz, kızılkanat, su kuşları vb. gibi birçok canlı yaşamaktadır.

Azmak nehrinin adı neden azmak?

Halk arasında “su kaynağı” anlamına gelen Azmak, aynı zamanda kadınların çamaşırlarını yıkadıkları yer olması nedeniyle Kadınlar Azmağı olarak da anılırdı.

Azmak nehir mi?

Buz gibi suyu olan ve denize doğru akan Azmak. Yarım saatlik tekne turları var. Saçlarınız uçuşarak nehir boyunca yürüyorsunuz.

Kadın ismi nereden gelir?

Etimoloji. Türkçe kadın kelimesinin kökeni, “kraliçe” anlamına gelen Eski Türkçe ḳātūn veya χātūn kelimesine dayanır. Bu kelimelerin kökeni Sogdca χwatēn kelimesine dayanır. Kelime bir ses değişikliğine uğramış ve kadın ve civciv olarak iki farklı biçimde ortaya çıkmıştır.

Azmak Nehri sodalı mı?

En önemli özelliklerinden biri de nehrin suyunun tamamen tatlı ve karbonatlı olmasıdır. “Azmak Nehri’nde yüzen herkes hastalıktan kurtulur ve ömrü uzar” denir.

Güzel Köylü azmak Çayı nerededir?

AZMAK ÇAYI, GÜZEL KÖYÜ, BELEN, MARMARİS Adres: Altınkum Mah.

Azmak nedir coğrafya?

Azmak: Azmakköyü (Mordoğan’da), Azmak köyü (Bozköy’de) Yörede “derenin denize döküldüğü yer” anlamında kullanılmaktadır.

Kaynak: Gencsozluk.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir