İçeriğe geç

Telefon Sattıktan Sonra Ne Yapılır

Telefonu sattığımızda ne yapmalı?

Telefon satarken dikkat edilmesi gerekenler! Telefondaki önemli verileri silin. IMEI numarasını kontrol edin. Fotoğraf ve videoları silin. Sosyal medya hesaplarınızdan çıkış yapın. Google veya iCloud hesaplarını kapatın. Kullanılmış telefon satış sözleşmesi hazırlayın. Telefonu temizleyin.

Yeni telefon aldıktan sonra ne yapmalı?

Yeni bir akıllı telefon aldığınızda ne yapmalısınız? 1- Sistem güncellemelerini kontrol edin. Öncelikle satın aldığınız telefonun kutusunu açın ve buna uygun bir yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. … 2- Kılıf ve ekran koruyucu satın alın. … 3- Eski verilerinizi aktarın. … 4- Güvenli bir şekilde saklayın. … 5- Gereksiz uygulamaları ortadan kaldırın.

İkinci el telefon satarken IMEI numarası silinebilir mi?

IMEI Numarası: Cep telefonunuzu satmaya başladığınızda mutlaka satış sözleşmesi hazırlayarak IMEI numarasını doğru bir şekilde verdiğinizden emin olun, aksi takdirde satış sözleşmesi olmadan yapılan alışverişlerde kötü niyetli kişiler satın aldıkları telefonların IMEI numaralarını kötü amaçlı kullanabilirler.

2 el telefon alıp satmak yasal mı?

Kullanılmış telefon satmanın suç olup olmadığı sorusunun cevabı elbette suç olmadığıdır. Burada önemli olan, her iki tarafın da birbirleriyle dürüstçe anlaşabileceği bir platformda, yasal çerçevede satış yapabilmenizdir. Bunun için bir satış sözleşmesi oluşturulması gerekir.

Telefonu satarken sıfırlamak yeterli mi?

Öncelikle temel bilgilerle başlayalım; çoğu kullanıcı için fabrika ayarlarına sıfırlama yeterlidir çünkü bu cihazdaki her şeyi silecektir. Bunu yaptığınızda cihazınız fabrika ayarlarına geri yüklenecek ve tüm verileriniz silinecektir.

iPhone satarken ne yapılmalı?

Ayarlar > Genel > iPhone’u Aktar veya Sıfırla > Başlayın’a gidin, ardından ekrandaki talimatları izleyin. iCloud, iTunes ve App Store’dan çıkış yapın Ayarlar > [adınız]’a gidin, aşağı kaydırın, Çıkış Yap’a dokunun, Apple hesabınızın parolasını girin, ardından Kapat’a dokunun.

Telefon ilk kez kaç saat şarj edilmeli?

Yeni satın alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat veya daha fazla olabilir. Özellikle yeni nesil iyon-lityum piller için cihazı tamamen şarj etmek için 6 saat yeterlidir. Birçok teknoloji devi, cihazların ilk şarj süresinin ne kadar olması gerektiği konusunda kullanım kılavuzlarında bilgi verir.

100 şarj etmek zararlı mı?

Genel olarak cep telefonu pilinizi %100’e kadar şarj etmek güvenlidir. 3 Haziran 2024Genel olarak cep telefonu pilinizi %100’e kadar şarj etmek güvenlidir.

İlk şarj nasıl olmalı?

Akıllı telefonunuzu ilk satın aldığınızda nasıl şarj edeceğinizi sorduğunuzda, başlangıçta mevcut şarjı kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Örneğin, yeni satın aldığınız bir telefonun şarj oranı %60 ise, yaklaşık %5’e kadar şarj olana kadar kullanmalısınız. Bu orana ulaştıktan sonra, cihazı güç kaynağına bağlayarak tamamen şarj etmeniz önerilir.

2 kez IMEI atılır mı?

Aynı yıl içerisinde birden fazla cihaz için IMEI kaydı yaptırabilir miyim? HAYIR. Cihazınızı yalnızca 2 yılda bir kayıt ettirebilirsiniz.

IMEI silme nasıl yapılır?

Öncelikle kayıtlı cihazınızı kullanarak e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yapın. Web tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Adımlı Giriş İşlemleri > Kayıtlı Cihaz İşlemleri sayfasından silebilirsiniz.

Telefonumun kayıtlı olduğunu nasıl anlarım?

Kayıt başvurusunda bulunduktan sonra cihazın kayıtlı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığını; e-devlet kapısından (veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi’ni (Tüketici İletişim Merkezi-120) arayarak) öğrenebilirsiniz.

Telefon satarken sözleşme yapılmazsa ne olur?

Hayır, Türkiye’de kullanılmış telefon satışı için sözleşme imzalamak yasal bir zorunluluk değildir. Ancak taraflar arasındaki bir sözleşme, özellikle IMEI numarası hala satıcının adına kayıtlıysa, gelecekte ortaya çıkabilecek herhangi bir yasal sorun durumunda her iki taraf için de güvence sağlar. 2.

Yeni yasada ikinci el telefon satışı nasıl olacak?

Yeni düzenlemelere göre, yenilenerek satışa sunulan kullanılmış cep telefonları ve tabletler, tüketicinin kolayca görebileceği ve okuyabileceği bir şekilde, cihazın güncel durumunu ve tüm işlemleri ayrıntılı olarak açıklayan bir bilgi etiketiyle satılacak.

2 el telefon güvenli mi?

Kullanılmış telefonlar kişisel bilgilerinizi çalmak için tasarlanmış korsan yazılımlar içerebilir. Ancak, yenilenmiş telefonlar tamamen sıfırlandığı için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kullanılmış telefonlar önemli ölçüde daha ucuzdur, ancak size herhangi bir güvenlik sunmazlar.

Satılan telefon nasıl sıfırlanır?

Android 9/10/11 için: Ayarlar > Sistem > Sıfırlama seçenekleri’ne gidin. Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğine geçin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran deseninizi, PIN kodunuzu veya parolanızı girmeniz gerekecektir. 3. “Telefonu sıfırla” düğmesine dokunun.

Telefon satarken sözleşme yapılmazsa ne olur?

Hayır, Türkiye’de kullanılmış telefon satışı için sözleşme imzalamak yasal bir zorunluluk değildir. Ancak taraflar arasındaki bir sözleşme, özellikle IMEI numarası hala satıcının adına kayıtlıysa, gelecekte ortaya çıkabilecek herhangi bir yasal sorun durumunda her iki taraf için de güvence sağlar. 2.

Telefon ilk alındığında ne yapılmalı?

Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra, bu fabrika gücü boşaltılmalı ve ardından yeni telefonun ilk şarjı yapılmalıdır. Yeni satın alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat veya daha fazla olabilir.

Telefon donarsa ne yapmalıyız?

Genellikle, Android telefonlar Güç düğmesi ve Sesi Açma düğmesini 10 saniye basılı tutarak yeniden başlatılmaya zorlanır. Güç düğmesi ve Sesi Açma düğmesi yanıt vermiyorsa, tam tersini, yani Güç düğmesini ve Sesi Azaltma düğmesini deneyebilirsiniz. 4. Telefonunuz zorla yeniden başlatmadan sonra bile yanıt vermiyorsa, pili çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sendegel.com.tr