İçeriğe geç

Kadından Gelen Şeffaf Akıntı Gusül Gerektirir Mi

Vajinadan gelen şeffaf akıntı guslü bozar mı?

Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve çamaşırlara bulaşması halinde namaza mani olmadığı söylenmiştir.

Şeffaf sıvı gelince gusül gerekir mi?

Bu sıvıyı gören kişiler gusül alıp almama konusunda tereddüt ederler. Vedi, yapı olarak meniye veya meni’ye benzese de bu sıvıdan dolayı abdest almak gerekmez. Vadi molası sırasında verilen sıvının dışarı akması abdesti bozar ancak gusül abdesti gerekmez.

Kadından gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?

Kadının şaka yaparken veya şehvetli düşüncelere daldığı sırada kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz. Ancak, çoğunlukla şehvetin en yoğun olduğu zamanlarda, sözde boşalmaya kadar kadından gelen ve ayrıca elbiseye bulaşan sıvı necistir ve cinsel ilişkiyi tetikler.

Hangi akıntı abdest bozar?

2. Vücudun herhangi bir yerinden kan, irin veya başka pis maddelerin çıkması. Ağızdan çıkan sıvı kan miktarı tükürükten fazla veya eşitse, abdest bozulur. Vücuttan çıkan kan, çıktığı yere sürülmediği sürece abdesti bozmaz. Aynı şey yaradan çıkan irin ve sarı su için de geçerlidir.

Kadın menisi hangi renktir?

Kadının meni ince sarı bir sıvıdır. “Erkeğin menisinin kalın beyaz bir sıvı olduğuna şüphe yok. Kadının meni ince sarı bir sıvıdır.”

Kadınlarda elle tatmin gusül gerektirir mi?

Ancak kadınların boşalması mümkün olmadığından, cinsel tatmin (orgazm) elde ettiklerinde İstimna kuralı geçerlidir. Yani, bir erkek meni boşaltırsa ve kadın orgazm yaşarsa, İstimna Guslü yapmak gerekir. Aksi takdirde, Gusül gerekmez ve namaz üzerinde hiçbir etkisi olmaz.

Kadın menisi nasıl ayırt edilir?

Normal vajinal akıntı, bol miktarda olmayan şeffaf beyaz bir akıntıdır. Meni şeffaf renktedir, bu nedenle her iki akıntının rengi de aynıdır. Yoğunluk nedeniyle, meni daha koyu görünebilir.

Mezi şeffaf mıdır?

Uluslararası literatürde şehvet suyu, pre-ejakülatör sıvı, mezi, Cowper bezi sıvısı veya pre-cum olarak bilinen sıvı, boşalmadan önce penis ucundan gelen renksiz ve berrak sıvıdır.

Gusül gerektiren haller neler kadınlarda?

Gusül, kadınlarda cinsel ilişki veya haz veren boşalma/orgazm sırasında veya adet ve lohusalık dönemi sona erdiğinde gereklidir. Bu nedenle, kadın doğum uzmanı tarafından yapılan jinekolojik muayene veya rahim ultrasonu taraması için gusül gerekli değildir.

Cinsel ilişkiye girmeden gelen sıvı gusül gerektirir mi?

Aişe (r.a.) anlatıyor: “Resulullah’a (s.a.s.) soruldu: “Bir kimse uykudan uyandıktan sonra iç çamaşırında ıslaklık görürse ve kendisine vahiy geldiğini hatırlamazsa (onu yıkaması gerekir mi?)?” Peygamber: “Evet, yıkanır!” buyurdu.

Kadın ıslanması gusül gerektirir mi?

Bazı İslam âlimlerine, özellikle Ebû Hanîfe’ye göre, kadının renksiz ve kokusuz akıntısı necis olmayıp abdesti bozmaz (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, 1/166).

Mezi ile meniyi nasıl ayırt ederiz?

Bunlardan biri görülürse hüküm verilir. (Nevevi, el-Mecmu’da şöyle demiştir: “Kadının menisi sarı ve incedir. Fakat kuvveti sebebiyle beyazlaşabilir.” – Mezi, şeffaf bir sudur. Yapışkandır ve şehvet vb. zamanlarda çıkar.

Kadınlardan gelen şeffaf sıvı abdesti bozar mı?

Özet: Fıkıh kitaplarına göre, sebileyn’den (vücudun dışına açılan iki boşaltım deliğinden) çıkan her şey abdesti bozar.

Şehvetten dolayı gelen akıntı gusül gerektirir mi?

Mezi; haz anlarında (mesela bir erkeğin karısıyla flört etmesi sırasında), herhangi bir cinsel tat almadan ve cinsel organında bir sarkma olmadan (çünkü meninin boşalmasından sonra cinsel organda bir sarkma olur) gelen ince, beyaza yakın bir sudur. – Vedi geldiği için gusül gerekmez.

Beyaz akıntı gelmeden gusül alınır mı?

Kadın adetinden sonra sarı veya bulanık bir sıvı gelirse, bu sıvı zararsız sayılmaz. Kadın namazı bırakmaz. Abdest almasına gerek yoktur.

Düşünce ile gelen akıntı guslü bozar mı?

Gusül veya abdest alan bir kimsenin vesvese sebebiyle gusül veya abdestini tekrar alması gerekmez.

Meni gelmesi cünüp olur mu?

Aişe (r.a.) anlatıyor: “Resulullah’a (s.a.s.) soruldu: “Bir kimse uykudan uyandıktan sonra iç çamaşırında ıslaklık görürse ve kendisine vahiy geldiğini hatırlamazsa (onu yıkaması gerekir mi?)?” Peygamberimiz: “Evet, yıkanır!” buyurdu.

Gusül ne zaman bozulur kadınlarda?

Gusül, kadınlarda cinsel ilişki veya haz veren boşalma/orgazm sırasında veya adet ve lohusalık dönemi sona erdiğinde gereklidir. Bu nedenle, kadın doğum uzmanı tarafından yapılan jinekolojik muayene veya rahim ultrasonu taraması için gusül gerekli değildir.

Öpüşürken akıntı gelmesi gusül gerektirir mi?

Gusül almayı gerektiren hal, cinsel ilişki veya boşalmadır, cinsel ilişki olmasa bile. Öpüşme veya okşama ile boşalma olmazsa ve hazdan sadece zevk suyu/kayganlaştırıcı su gelirse gusül almak gerekmez.

Kaynak: hayattipmerkezi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir