İçeriğe geç

Militan Hangi Dilde

Miltan hangi dilde?

John Milton (9 Aralık 1608 doğumlu – 8 Kasım 1674’te öldü). İngiliz şair.

Eski dilde zafer ne demek?

Eski Yunanca: νίκη (grc) d (níkē)

Mantalite hangi dilden gelir?

Fransızca mentalité kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür ve “düşünme biçimi” anlamına gelir. Bu sözcük, “zihinle ilgili” anlamına gelen Latince mentalis kelimesinden türemiştir ve +itas eki vardır. Bu sözcük, Latince mens, ment – “zihin, ruh, düşünme yeteneği” anlamına gelen ve +al° eki olan kelimeden türemiştir.

Düşman kelimesi hangi dilde?

Düşman kelimesi Farsça kökenlidir. Avesta’daki dusmānah (kötü düşünen) kelimesinden gelir. Dus – “kötü, bozuk” – biçiminden gelişmiştir.

Militan nedir?

İngilizce militant kelimesi hem sıfat hem de isimdir ve sıklıkla şiddetli bir şekilde aktif, savaşçı ve/veya saldırgan anlamında kullanılır, özellikle bir davayı desteklerken, “militant reformers” kelimesinde olduğu gibi. İngilizce militant kelimesi hem sıfat hem de isimdir ve sıklıkla “militant reformers” kelimesinde olduğu gibi, şiddetli bir şekilde aktif, savaşçı ve/veya saldırgan anlamında kullanılır. Özellikle bir davayı desteklerken, şiddetli bir şekilde aktif, savaşçı ve/veya saldırgan anlamında kullanılır.

Militan ne demek TDK?

Gelin hep birlikte TDK sözlüğüne bakalım: “Militan” kelimesi “bir fikrin veya görüşün başarısı için savaşan veya mücadele eden kişi” anlamına gelir. İkinci anlamı “bir siyasi örgütün aktif üyesi”dir! Üçüncü anlamı ise “şiddet ve yasadışı yollarla mücadele eden taraftar”dır.29 Ocak 2021

Eski dilde dost ne demek?

Anadolu coğrafyasındaki tarihi metinlerde eş (iş), koldaş, koştaş, sıñarı, uya kelimeleri “dost” anlamında kaydedilmiştir. Ayrıca Osmanlıca celîs, musahib, refik, hemdem, hempâ, yâr kelimeleri de bu anlamda kullanılmıştır. Türk lehçelerinde “adaş”, “dost”, “ipteş” ve “company” gibi kelimeler “dost” anlamında kullanılmıştır.

Eski dilde umut ne demek?

Umut kelimesi, Eski Türkçede “istemek, umut etmek” anlamına gelen um- fiilinden, Türkçede +ut ekiyle türemiştir. Öte yandan, Farsça “umut” kelimesinin bir alıntısı olduğu da düşünülmektedir. Türkçede ilk kullanımı 14. yüzyıldan önce Dede Korkut kitabında görülür.

Eski dilde çarşamba ne demek?

Kelime Farsçadan gelir: چهارشنبه çahâr şenbe, “dördüncü gün” anlamına gelir. Türkçedeki en eski kullanım Codex Cumanicus’taki çahar-şanbe [çaar sanbe] biçimidir. Çarşamba günü Eski Türkçede “törtünç” (dördüncü) olarak adlandırılır.

Mesele hangi dilden gelir?

Menşei. Arapça مَسْأَلَة‎ (mesʾele).

Mutlu hangi dilden gelir?

Mutlu, Türk kökenli bir isim olup, “mutluluk, mutluluk, neşe, sevinç” gibi olumlu duyguları ifade eden bir kavramdır.

Orjinal kelimesi hangi dilden gelir?

Fransızca kökenli kelimeden Türkçeye çevrilmiş bir kelimedir.

Kibar hangi dilden?

Arapça kbr kökünden gelen ve “yaşlı, en yaşlı” anlamına gelen kibār كِبار kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

Zalim hangi dilde?

Kökeni. Arapça ظَالِم kelimesinden türeyen Osmanlı Türkçesi ظالم‎ kelimesinden gelir.

Öfke Türkçe bir kelime mi?

Öfke – İngilizce Sözlük. Eski Türkçe öpke “1. “Akciğer, 2. Öfke, hiddet” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe öp – “öpmek, yutmak, aniden solumak” fiilinden, Eski Türkçe +gA ekiyle türemiştir.

Manyak hangi dilden gelir?

Madman – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca maniaque kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “ele geçirilmiş, çılgın” anlamına gelir. Bu kelime antik Yunanca manakós μανιακός kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime antik Yunanca mánia μάνια “çılgınlık” kelimesinden türemiştir ve +ik° son eki vardır.

Milan hangi dilde ne demek?

Milan ismi Rusça kökenli bir kelimedir. Kibar, zarif, değerli, sevilen, sevilen kişi anlamına gelir.

Maral Türkçe mi?

Maral ismi Türk kökenli bir isimdir ve “dişi geyik” anlamına gelir. Birçok kültürde geyik zarafet, güzellik ve doğallıkla ilişkilendirilir.

Dölek dur ne demek?

Dölek: Dur. Avucunu yırtarım: Yanaklarını yırtarım. At gibi kişner: Olduğun yerde kal.

Kaynak: ayhanglobal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir