İçeriğe geç

Şivan Kelime Anlamı Nedir

Şivan anlamı nedir?

Sivan (İbranice: סִיוָן‎) İbrani takvimine göre sivil yılın dokuzuncu ayıdır (sivil yıl Tişri 1’de başlar) ve dini yılın üçüncü ayıdır (dini yıl Nisan 1’de başlar). 30 gün süren bu ay, Gregoryen takviminde Mayıs-Haziran aylarına denk gelir.

Sirvan kürtçe ne demek?

Halk arasında Sasani kralı Anuşirvan ile ilişkilendirilir. Dehkhoda sözlüğüne göre “Şirvan”ın bir diğer anlamı da aslanın koruyucusudur. Bu anlam, Kürtçede de bulunur ve burada isim genellikle erkekler için kullanılır; Kerkük’ün (Güney Kürdistan) yakınlarında Qelay Şirvana / Şirvana adında bir kale vardır.

Çıya-ü Şivan ne demek?

Çiya tohumu; Lamiaceae familyasından, Güney Amerika, Guatemala ve Güney Meksika’ya özgü çiçekli bir bitki türüdür.

Muş’un Kürtçe ismi nedir?

Muş (Ermenice: Ԅււַ, Kürtçe: Mûş), Muş iline bağlı aynı adlı şehir ve merkez ilçedir.

Şirvan anlami nedir?

Şirvan; Farsça kökenli bir kelimedir ve emlak sektöründe çatı katlarında veya dükkanların üstünde bulunan odaları ifade eder. Çoğunlukla alçak tavanlı düz odalar, iyi çatı tasarımına sahip evlerde kullanılabilir.

Hilvan Kürtçe ismi nedir?

Hilvan (Kürtçe: Curnê Reş), Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir.

Chia tohumu ne kadar tüketilmeli?

Günlük ne kadar chia tohumu kullanılmalıdır? 1-2 yemek kaşığı chia tohumu yemek günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaya yeterlidir. Chia tohumları son derece faydalı bir besindir ve uygun miktarda tüketilmemelidir.

Tunceli Kürtçe ismi nedir?

Tunceli (Zazaca: Mameki), Türkiye’nin Tunceli ilinin merkezini oluşturan şehirdir.

Iğdır’ın Kürtçe ismi nedir?

Iğdır’ın kelime anlamı iyi, büyük, asil, ünlü ve sahip demektir. Yerel halk Iğdır ismini İdir olarak telaffuz eder. Ermenice’de İgdir olarak telaffuz edilirken, Kürtçe’de Îdir olarak telaffuz edilir ve Azerice’de şehrin ismi İğdir olarak telaffuz edilir.

Elazığ’ın Kürtçe ismi nedir?

Elazığ (Türkçe telaffuzu: /elazɯː/; eski Osmanlıca: معمورة العزيز Mamuretül-Aziz Kürtçe: Xarpêt), Türkiye’nin Elazığ ilinin merkezi ve bölgenin en eski şehirlerinden biridir.

Shiva ismi ne demek?

Şiva (Sanskritçe: शिव veya श्रीशिव, resmi IAST çevirisinde Śiva olarak yazılır, “şivi” olarak telaffuz edilir), Hinduizm’in geç Vedik metinlerinde görünen bir İşvara veya Tanrı biçimidir. Adi Şankara, Şiva isminin anlamını “Adının telaffuzuyla herkesi arındıran” veya Saf Olan olarak tanımlıyor.

Şirvan ne demek?

Şirvan; Farsça kökenli bir kelimedir ve emlak sektöründe çatı katlarında veya dükkanların üstünde bulunan odaları ifade eder. Çoğunlukla alçak tavanlı düz odalar, iyi çatı tasarımına sahip evlerde kullanılabilir.

Perwer nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: sapık.

Şilan ne demek?

Silan ismi Kuran-ı Kerim’de geçmez. Şilan ismi Kürt kökenli bir isimdir ve “dağlarda açan çiçek” veya “yabani gül” anlamına gelir. Günümüzde Türkiye’de yaygın olarak kullanılan bir isimdir.

Kaynak: hostingsektoru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir