İçeriğe geç

Taşınmaz Açık Artırma Ilanı Kimlere Tebliğ Edilir

Taşınmaz satış ilanı kimlere tebliğ edilir?

İİK 127. maddesine göre; Satış ilanının birer sureti borçluya, alacaklıya ve ilgililerin tapu siciline kayıtlı adresleri varsa tapuda kayıtlı adreslerine tebliğ edilir. Adres tapu siciline kayıtlı değilse, varsa adres kayıt sistemindeki adresler kayıt adresi olarak kabul edilir.

Taşınmaz kıymet takdiri kimlere tebliğ edilir?

Takdir raporu, tebligatın yapıldığı icra dosyasında ayrıca bildirilmedikçe, borçluya, icra alacaklılarına ve diğer rehinli alacaklılara tapu sicilindeki güncel adresleri esas alınarak tebliğ edilir. (Mülga son cümle: -4949/103 md.)

Satış ilanı kaç gün önce tebliğ edilmeli?

Kanun (Madde 127), satış ilanının ne zaman yayınlanacağı konusunda açıklık getirmemektedir. Bu nedenle, açık artırmanın satıştan en az bir ay önce ilan edilmesi zorunluluğu (Madde 126), satış ilanı örneklerinin (ilgili taraflara) en az bir ay önceden iletilmesi gerektiği anlamına gelmez.

Hissedar satış ilanı tebliği zorunlu mu?

İİK m.114/2. Maddeye göre, taşınır malların ihalesinde satış ilanının taraflara tebliğ edilmesi zorunlu değildir. Ancak; satış kararında ilgililere tebliğ edilmesine karar verilmişse, bu durumda satış ilanının tebliğ edilmemesi ihalenin feshini gerektirir.

2 İhalede satış Olmazsa Ne Olur?

İcra ve İflas Kanunu’nun 129’uncu maddesinin son cümlesine göre, “İkinci satışta alacaklı bulunmazsa satış talebi hükümsüzdür.” Bu hükümden, alacaklının satış talebinin yapıldığı tarihten itibaren kalan süre içinde satıştan satış isteyebileceği anlaşılmalıdır.

Kıymet takdirinin tebliğ edilmemesi ihalenin feshi nedeni mi?

Bu kurallar dikkate alındığında, teklifin feshini talep eden borçlunun, değer tespiti ve satış ilanının diğer borçluya tebliğ edilmemiş olması nedeniyle teklifin feshini talep etme hakkına sahip olmadığı kabul edilmektedir.

Taşınır kıymet takdiri tebliği zorunlu mu?

Borçluya satış hakkı verilebilmesi için haczedilen malın değerinin kendisine bildirilmesi gerekir. Haczedilen malın kıymetinin tespiti hakkında bilirkişi tarafından düzenlenen raporun icra dairesi tarafından borçluya gönderilmesi gerekir (Yönetmelik md. 6/I).

Kıymet takdirinden sonra satış nasıl yapılır?

Değerlemenin tamamlanmasından sonraki 15 günlük süre Değerleme tamamlandıktan sonra, İcra Müdürü borçluya usulüne uygun olarak yetkilendirilmiş bir belge verecek, onay talebiyle birlikte gönderecek ve borçluya on beş günlük bir süre verecektir. Bu süre zarfında, zorunlu satışlar da yasaktır.

Kıymet takdirinin tebliğinden sonra ne yapılır?

[…] İİK’nın 128/a maddesi uyarınca, tarhiyatın kendilerine tebliğ edildiği ilgililer, tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde raporu düzenleyen icra dairesinin bulunduğu yerdeki icra mahkemesine itiraz edebilirler.

Kesinleşen ihale kararı kaç gün içinde tebliğ edilir?

Kesin ihale kararının bildirilmesi ve sözleşmenin imzalanması MADDE 26 − (1) İhale sonucu, ihale yetkilisi tarafından ihale kararının onaylandığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde sözleşme imzalananlar da dahil olmak üzere tüm isteklilere bildirilir.

Taşınmaz satışında gazete ilanı zorunlu mu?

İİK’nin 127. maddesine göre, taşınmaz satışlarında, satış ilanının bir suretinin borçluya tebliğ edilmesi zorunludur. Zira borçlunun satışa hazırlanabilmesi, gerekli duyuruları yapabilmesi ve daha fazla müşteri çekebilmesi için, satıştan makul bir süre içinde haberdar edilmesi gerekir.

Açık artırma ile satış nasıl yapılır?

İlan edilen mülkler Devlet Satış Ofisi aracılığıyla açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu açık artırma prosedürü, satıcının ofisinde şahsen teklif verilerek veya açık artırmaya elektronik olarak katılarak gerçekleştirilir. Herhangi bir Türk vatandaşı, teklif vermeden önce bir depozito ödenmesi koşuluyla açık artırmaya katılabilir.

Hissedar kendi hissesini satabilir mi?

Ortak mülkiyet senedinde kendi hissenizi satabilirsiniz ve bu işlemi tamamlamak için diğer hissedarların onayına ihtiyacınız yoktur. Satış süreci tamamlandığında, alıcı ortak mülkiyet senedinde kayıtlı yeni bir hissedar olur; ancak diğer hissedarların ilk reddetme hakkı vardır.

Satış ilanına itiraz edilebilir mi?

Borçlu değerlemeye itiraz eder. Ancak, dosyaya bildirimle gönderilen dilekçe alınmadan önce açık artırma bildirimi tarafa iletilir. Bu durumda hangi yasal haklara sahiptirler? Belirleyici faktör, değerlemeye itiraz ettiği tarihtir.

Muhtara bırakılan tebligat ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

Kapıya, bildirimin müdürün odasına iletildiğini belirten bir not asar. Görevli memur ayrıca orada bulunan komşulara da haber verir. Bu nedenle, kapıya, bildirimin müdürün odasına iletildiğini belirten bir not asıldığında, bildirimin teslim edildiği kabul edilir.

Taşınır satışında gazete ilanı zorunlu mu?

12. Hukuk Dairesi 2016/14452 E., 2016/15924 K. Satışı yapılan taşınmazın özellikleri dikkate alındığında, herhangi bir bölgede satın alınabilecek otel, fabrika veya benzeri bir taşınmaz olmadığı, değeri itibarıyla ulusal bir gazetede ilan verilmesinin zorunlu olmadığı değerlendirilmektedir.

Taşınır kıymet takdiri tebliği zorunlu mu?

Borçluya satış hakkı verilebilmesi için haczedilen malın değerinin kendisine bildirilmesi gerekir. Haczedilen malın kıymetinin tespiti hakkında bilirkişi tarafından düzenlenen raporun icra dairesi tarafından borçluya gönderilmesi gerekir (Yönetmelik md. 6/I).

Taşınmaz satış sözleşmesini kimler yapabilir?

Gayrimenkul satın alma sözleşmesi, gerçek veya tüzel kişiler arasında şahsen veya bir temsilci aracılığıyla yapılabilir. Ancak, sözleşmenin geçerliliği, fiili sözleşme tarafının reşit, tam hukuki ehliyete ve yargılama kapasitesine sahip olmasına bağlıdır.

Satış ilanına itiraz edilebilir mi?

Borçlu değerlemeye itiraz eder. Ancak, dosyaya bildirimle gönderilen dilekçe alınmadan önce açık artırma bildirimi tarafa iletilir. Bu durumda hangi yasal haklara sahiptirler? Belirleyici faktör, değerlemeye itiraz ettiği tarihtir.

Kaynak: GlobalSinifPortal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir