İçeriğe geç

Çabuk Ve Acele Eş Anlamlı Mıdır

Çabuk eş anlamlı nedir?

Hızlı kelimesinin eş anlamlıları “hızlı” ve “hızlı”dır. Elbette, anlamına bağlı olarak, aceleci, aceleci ve tez kelimeleri de duruma göre yorumlanabilir.

Hızlı kelimesinin eş anlamları nelerdir?

Bu bağlamda hızlı kelimesiyle eş anlamlı olarak kullanılabilecek kelimeler; çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanıyor.

Eş anlamlı kelimeler hangileri?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Acele eş anlamlısı nedir?

Rush kelimesi, quickly kelimesiyle aynı anlama gelir. Rush kelimesi yerine “quick” veya “immediate” kelimeleri de kullanılır. Rush kelimesiyle ilgili merak uyandıran eş anlamlılar emergency ve quick’tir. İnsanlar “immediately” kelimesini “rush” kelimesiyle aynı şekilde kullanabilirler.

Çabuk kelimesinin eş anlamlısı acele mi?

Hızlı kelimesinin eş anlamlısı nedir? Aynı cümlede, hızlı kelimesi anlamını kaybetmeden başka kelimelerle değiştirilebilir. Bu kelimeler hızlı ve acelecidir.

Hızlı eş anlamlısı nedir 3. sınıf?

Türk Dil Kurumu bu kelimenin eş anlamlısı olarak “hızlı” kelimesini öneriyor.

Hızlı eş anlamlısı nedir eodev?

Agile kelimesinin eş anlamlıları agile, quick, fast, lively, agile ve attacking olarak bilinir. Agile kelimesinin en sık kullanılan eş anlamlıları agile ve fast’tır.

Hızlının eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

“Ciddi”, “ağır” ve “çabuk” kelimeleriyle eş anlamlı olan “hızlı” kelimesi hem sıfat hem de zarf olarak kullanılıyor.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı kelime vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

4.sınıf zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Zıt anlamlı kelimeler Birbirine zıt anlamlara sahip olan ve birbirleriyle çelişen kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Türkçede her kelimenin eş anlamlısı veya zıt anlamlısı yoktur.

Zor eş anlamlısı nedir?

Türkçe dil birliği anlamında “zor” kelimesinin eş anlamlısı “zorluk” veya “problem”dir. Bu amaçla farklı telaffuz ve yazım biçimlerine sahip olan bu kelimeleri aynı anlamda kullanabilirsiniz.

Eş anlamlı uzak ne?

“Far” kelimesinin Türk Dil Birliği sözlüklerinde birkaç anlamı vardır. Bu anlamlar aşağıdaki gibi olacaktır. Ayrıca far kelimesinin eş anlamlıları: cüda ve ırak kelimeleridir.

Kalp eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Kırmızının eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

Eş sesli sözcükler nelerdir?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Ara sıranın eş anlamlısı nedir?

ara sıra, ara sıra, ara sıra, bazen.

Kalp eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Kaynak: bani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir