İçeriğe geç

Uluer Ne Demek

Ürper ne demek?

shudder – ‘korkmak’ (Ders XI:4070), öper – ‘titremek’ (Ders IX:3349), Azb. shudder – ‘korktuğundan veya üşüdüğünden dolayı ayağa kalkıp deride iğneler gibi şişmek’, saç (ten, vücut, şekil) shudder – ‘tüyleri diken diken olmak, deride (korku, heyecan vb. nedeniyle) şişmek’ (AzbTS II:1182), irpe ‘titredi’, irpű get- ‘titredi’ …

Berre ismi ne anlama gelir?

Berre Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen taze, narin, el değmemiş anlamına gelir. Berre ismi kızlar için tercih edilen bir isimdir. Ayrıca temiz ve arındırıcı anlamında da kullanılır.

Ürperti kökü nedir?

chill- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe chill fiilinden türemiştir – “ayakta durmak veya şişmek”. Bu fiil, Eski Türkçe “kabarık” kelimesinden, Eski Türkçe eki +(g)Ar- ile türemiştir.

Ürperten ne demek?

(< ürpertici) Titreme ve üşüme hissine neden olur.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Serra ne demek?

Serra isminin TDK kişisel isimler sözlüğünde ilk anlamı “genişlik” ve “hafiflik” olarak bilinmektedir. Son zamanlarda en çok kullanılan kız isimleri arasında yer alan Serra ismi; “bolluk, refah, mutluluk” gibi anlamlara da sahiptir.

Meva ne demek?

TDK’daki bilgilerle birlikte Meva isminin ne anlama geldiği ve ne anlama geldiğine dair soruların cevapları şu şekildedir: Sevgili, istenen. Sığınak, yurt, mesken. Kur’an’da geçen cennet isimlerinden biridir.

Urperdi ne demek?

[1] Bir olay veya durum nedeniyle duygusallaşmak.

Ürperti nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: rahatla.

Ürpermek Türkçe mi?

Türkçenin en eski sözcüklerinden biri olan Örper-~ürper-, 1. “kabarmak, diken üstünde durmak”; 2. “korkmak” anlamına gelen meclis, Örpe-~ürpe- fiil köküne, fiilden türeyen -(x)r- ekinin eklenmesiyle oluşturulmuştur.

Üfüren ne demek?

Üfürüm bir hastalığın adı değil, kalpte duyulan aşırı seslerin genel adıdır. Kalp hastalığının belirtisi olabilen bir test bulgusudur. Gürültünün nedeni önemlidir.

Ahım şahım ne demek TDK?

Ahım Şahım, değer verilen ve takdir edilen yüksek kaliteli şeyler için kullanılan bir ifadedir. Ahım Şahım (TDK) deyimi ne anlama geliyor? Bir şey göze hoş gelecek kadar değerli ve güzel olduğunda, bu tür şeyler için ahım shahim ifadesi kullanılır.

Tekdüze olmayan ne demek?

Türkçe’de monoton, basmakalıp ve sıradan anlamına gelen bir kelimedir. Bu kelime tek bir olay veya durum için değil, sürekli, monoton olaylar için kullanılır. Not: Monoton kelimesi bileşik bir isimdir.

Üys ne demek?

Bakanlığımızın yatırım programında yer alan tüm projelerin toplandığı şemsiye sistemdir. Bakanlığımız birimlerinde proje takibi için kurulan sistemlerden (entegrasyon) beslenmektedir.

Ürya ne demek TDK?

TDK’ya göre Üryan kelimesi çıplak anlamına gelen özel bir kelimedir.

Huşut anlamı ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan huşu kelimesinin Türkçe karşılığı “Tevazu”da ele alınıyor.

TDK husus ne demek?

“Husus” kelimesinin sözlük anlamı nesnedir. Bu kelimeden türetilen “besonders” ve “konsequent” kelimeleri özellikle ve özellikle anlamına gelir.

Kaynak: rothy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir