İçeriğe geç

Türkbükü Nasıl Bir Yer

Türkbükü neyi meşhur?

Türkbükü, Bodrum yarımadasının kuzeyinde yer alır ve Bodrum’un en popüler tatil beldelerinden biridir. Asıl adı Göltürkbükü olan belde, beyaz evleri, mandalina bahçeleri ve pırıl pırıl deniziyle Bodrum tatilcilerinin en popüler adreslerinden biridir.

Türkbükü Denizi nasıl?

Türkbükü Plajı denizin hemen kıyısında yer alır ve berrak sulara sahiptir. Deniz tabanı genellikle kumlu olsa da bazı bölgelerde çakıl taşları da bulunabilir. Bu lüks koyda deniz son derece temizdir. Türkbükü Plajı’nda lüks ve eğlenceli bir gün geçirmek için beğendiğiniz bir plajı seçmeniz yeterlidir.

Göltürkbükü ile Türkbükü aynı yer mi?

27 Aralık 1996’da Gölköy ve Türkbükü köyleri “Göltürkbükü” adı altında birleştirilerek belde ilan edildi ve belediye statüsü verildi. 12 Kasım 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 6360 sayılı kanunla ilçe oldu. 2018’de Gölköy ve Türkbükü ayrı ilçe oldular.

Türkbükü nereye ait?

Türkbükü, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı bir mahalledir. Bodrum yarımadasının kuzeyinde yer almaktadır.

Türkbükü kimin?

Muğla ilinin Bodrum ilçesinde hayata geçirilecek Türkbükü projesinin kazananı Emlak Konut GYO oldu. İhaleyi AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat kazandı.

Türkbükü pazarı nerede kuruluyor?

Türkbükü kıyısındaki küçük pazar, cadde boyunca birkaç tezgahtan oluşuyor. Sabahın erken saatlerinde kurulan ve öğle saatlerinde toplanan bu pazar, ziyaretçilerine tezgahlarında taze sebze ve meyvelerden oluşan yerel lezzetler sunuyor.

Bodrum’un en güzel koyu neresi?

Bodrum’un en güzel koyu dendiğinde seçebileceğiniz birçok koy var ama en büyüleyicileri Orak Adası’ndakiler. Orak Adası Rotası’ndaki Tavşan Burnu Koyu gibi koylar nefes kesici bir deneyim sunuyor. Buna göre Bodrum’un en güzel koyu şüphesiz Orak Adası’dır.

Bodrum’da en sıcak deniz suyu nerededir?

Bodrum merkez ve çevresinde ılık deniz suyuna sahip yerler arıyorsanız ve huzuru ve sessizliği tercih ediyorsanız Ortakent’e bir şans vermenizi öneririz.

Bodrum’da denize hangi aylarda girilir?

Bodrum’da denize ne zaman girilir? Mayıs ayından itibaren yerliler denizin tadını çıkarmaya başlar. Bodrum denizinin Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında soğuk olduğunu düşünebilirsiniz. Evet, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki kadar sıcak değildir ancak sıcaklık yüzmeye uygundur.

Bodrumun en lüks semti neresi?

Bodrum Yarımadası’nın kuzeybatısında yer alan Yalıkavak, Bodrum’un en popüler lüks semtlerinden biridir. Yalıkavak, lüks villaları, ünlü marinası ve birinci sınıf restoranlarıyla ünlüdür. Ayrıca burada bulunan Yalıkavak Marina Bodrum, süper lüks yatlar için popüler bir demirleme yeridir.

Bodrum’un en pahalı yeri neresi?

Türkiye’nin en pahalı yeri: Yalıkavak Marina, Yalıkavak, Türkiye – Tripadvisor.

Bodrum Merkez Türkbükü arası kaç kilometre?

Bodrum-Türkbükü arası mesafe yaklaşık 20 kilometre olup yaklaşık yarım saat sürmektedir. Bursa-Türkbükü arası mesafe yaklaşık 580 kilometre olup yaklaşık 8 saat sürmektedir. İzmir-Türkbükü arası mesafe yaklaşık 255 kilometre olup yaklaşık 3 saat sürmektedir.

Türkbükünde nerede denize girilir?

Bodrum’un en popüler plajlarından biri olan Maça Kızı, Türkbükü’nde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Özellikle kum sevmeyenlerin rağbet gösterdiği Queen of Spades adlı plaj kulübü, denize girmek için kullanılan merdivenleri olan bir iskele üzerine kurulmuştur.

Bodrum’da nereye gidilmeli?

Bodrum Kalesi. Bodrum gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken Bodrum Kalesi, elbette Bodrum’da yapılacak en önemli şeylerden biri! … Halikarnas Mozolesi. … Yalıkavak Kaya Mezarları … Bodrum Marina. … Barlar Sokağı … Bodrum Antik Tiyatrosu. … Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi.

Voyage Türkbükü ne oldu?

Bodrum Belediyesi’ne ait olan ve Voyage markasıyla işletilen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait otel, Anadolu Hotels Group tarafından 10 yıllığına kiralandı. Grup, oteli yeni markasıyla devralıyor.

Kaynak: mikes.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir