İçeriğe geç

Tıkır Ne Demek Tdk

Tıkırı yerinde ne demek?

Doğru yolda olmak MAKALENİN AÇIKLAMASI: zengin olmak, varlıklı olmak.

Tıkır tıkır nasıl yazılır TDK?

İkilemeler ayrı ayrı yazılır: adım adım, yavaş yavaş, sürü sürü, şaşkın, şaşkın (bakan), farklı, derin, kademeli olarak, güzelce, santim santim, parça parça, parça parça (dinleyen), kol kola, sallanarak, vurarak, takım takım, tık tık, yavaşça, kırk elli (yıl), üç beş (kişi), yüz elli (yıllık), vb.

Her şey tıkırında ne demek?

İyi durumda olmak. AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Çok terbiyeli ve iyi giyimli olmak.

TDK tık ne demek?

Küçük şey! “Click” için iki tanım vardır: 1. İsim: İnce ve küçük bir nesne sert bir yere çarptığında çıkan ses. Konuşma dilinde “a click” deriz ve sözlük, bir örnek cümle olduğunda bunu “a click” olarak kullanır: “Bu şekilde, daha fazla bağlılıkla çalışmaya ve bölgeye daha fazla katkıda bulunmaya istekli olan insanlar.” 11 Ocak 2024

Tıkırında gitmek ne anlama gelir?

Olmak için bir iş yapmak (olmak). AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Bir işi düzenli ve istenilen şekilde yapmak.

Tıknaz biri ne demek?

Chunky kelimesi eski Türkçe bir kelime olup ufak tefek ve kilolu insanlar için kullanılır.

Yüzyüze mi yüz yüze mi?

Bu kelime grubunu “yüz yüze” veya “yüz yüze” olarak yazmak yanlıştır. Dil bilgisi kurallarına göre, yüz yüze kelimesinin doğru yazımı ayrı olmalı ve yan yana olmamalıdır. Yanlış kullanım: Yüz yüze. Doğru kullanım: Yüz yüze.

Birebir nasıl yazılır TDK?

Bazı insanlar “one-to-one” kelimesinin kullanımını yanlış anlıyor. Bu konuda danışılacak en önemli kaynak TDK sözlüğüdür. Bu sözlükteki kelimenin yazımı “one-to-one”dir. Başka bir deyişle, söz konusu kelime bileşik olarak yazılmalıdır.

Art arda nasıl yazılır TDK?

Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.

Tıka basa ne demek TDK?

[1] Hiç boşluk kalmayacak şekilde bastırın ve sıkıca doldurun.

Tik etmek ne demek?

Çocuklarda görülen; göz kırpma, burun çekme, boğaz temizleme gibi tekrarlayıcı, istemsiz, amaçsız ancak bastırılabilen garip hareketler ve seslere tik denir.

Dakik biri ne demek?

Yüzyıllardır bu anlamda kullanılan kelime, son yüzyılda “zamana saygılı olan” anlamını kazanmıştır. Arapçadaki kelime, dikkat ve dakika ile aynı kökten gelmektedir.

Tenazu etmek ne demek?

Kayıtsızlık, iki veya daha fazla önceki etkenin bir veya daha fazla görünür (aşikar) sonraki ürün üzerinde etki ettiği durumdur. Çalışmamız, önceki etkenlerden hangisinin sonraki ürün üzerinde etki etmede önceliğe sahip olduğunu araştırdı.

Tapsız ne demek TDK?

[1] (Konuşma Dili) (Düziçi Ağzı) Bir organın veya cihazın arızasını, kusurunu veya çalışmamasını vurgulayan söz. [2] (Konuşma Dili) (Düziçi Ağzı) Uygunsuz, gereksiz ve yersiz sözler.

Tadında kalmak ne demek?

: Tadını ve aromasını asla unutamam. “Bu kebabın tadı damağımda kaldı.” Bu çeviride Google Translate kullanıldı.

Tasni edilmek ne demek?

Sınıflandırma ne anlama geliyor? Sınıflandırmak, bir şeyi sınıflara ayırmak, sınıflandırmak veya düzenlemek anlamına gelir. Sınıflandırmak veya bölümlere ayırmak için kullanılan “tasnif” kelimesi dilimizde Osmanlı Türkçesinden gelir.

Kaynak: Geni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir