İçeriğe geç

Posta Ile Mektup Kaç Günde Gider

PTT ile bir mektup kaç günde gider?

PTT işyerlerinde kabul edilen tebligat evrakının, ayrıca bir teslimat yapılmaksızın alıcısına ulaştırılması, aynı il dağıtım bölgesinde bulunması halinde en geç 5 iş günü, başka bir il dağıtım bölgesinde bulunması halinde en geç 7 iş günü içinde yapılır.

PTT kaç günde teslim eder?

Siparişiniz 3-7 iş günü içerisinde tarafınıza teslim edilecektir.

Kartpostal kaç günde gider?

Yurt içi gönderilerde kartpostal ücreti 1.80 TL, 20 grama kadar mektup ücreti 1.80 TL, 50 grama kadar mektup ücreti 2.60 TL’dir. 20 grama kadar mektuplarda taahhütlü gönderi ücreti 5.80 TL’dir. 50 grama kadar olan gönderilerde ise 6.60 TL’dir. Taahhütlü gönderiler en geç bir hafta içinde teslim edilir ve kargo gibi elden teslim edilir.

PTT’den mektup nasıl gönderilir?

* Pul zarfın sağ üst köşesinde olmalıdır. * Gönderenin adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde olmalıdır. * Alıcının adresi ve posta kodu zarfın sağ alt köşesinde olmalıdır. Zarfın alt kenarında 2-2,5 cm boşluk bırakın.

PTT mektup takip edilir mi?

Kargo, APS Kurye, Kayıtlı Posta, Bildirim, Telgraf, Yurtiçi/Yurtdışı Kayıtlı Mektup Postası, Paket, APG ve TURPEX gönderileri, alıcıya teslim edilene kadar her gönderim noktasında takip edilir. Gönderinizin barkod numarasını aşağıdaki alana girerek gönderinizi takip edebilirsiniz.

PTT en hızlı gönderi hangisi?

APS, PTT tarafından sağlanan çok özel bir hizmettir. Uzun adı ekspres posta hizmeti anlamına gelir. Alıcıya mümkün olduğunca çabuk ulaşması gereken gönderiler için özel olarak geliştirilmiş bir hizmettir.

PTT kaça kadar teslimat yapar?

Birçok vatandaş PTT Kargo’nun hafta içi ve hafta sonu kaça kadar açık olduğunu merak ediyor. PTT Kargo’nun kapanış saatleri şubeye göre değişse de, hafta içi genellikle saat 17:30’a kadar hizmet verilmektedir. Ancak bazı şubeler 16:30’a veya 17:00’a kadar açıktır.

Acele posta kaç günde gider?

APS: Gönderilerin alıcılarına en kısa sürede ulaşmasını sağlamak için tasarlanmış güvenli, düşük maliyetli, ayrı ve özel bir hizmettir. APG, yurtiçi gönderilerde gönderiden sonraki gün, uçağın bulunmadığı uzak bölgelerde ise en geç ikinci gün + 1 gün içerisinde alıcılara ulaştırılır.

Posta takibi nasıl yapılır?

Gönderinizi takip etmenin alternatif yolları; 444 1 788 numaralı çağrı merkezini arayabilir, .tr sitesinden PTT kargo takip numaranızı kullanarak PTT kargo talebi oluşturabilir veya size en yakın PTT şubesinden bilgi alabilirsiniz.

Mektup en hızlı nasıl gönderilir?

Ayrıca, APS (Express Mail Service) sistemini kullanarak PTT şubesinden mektubunuzu hızlı bir şekilde teslim edebilirsiniz. Bu sistem üzerinden gönderilen bir mektup, 24 saat içinde uygun adrese teslim edilir. Bu 24 saatlik süre, elbette belirtilen adrese teslimat anlamına gelir.

Mektup için pul şart mı?

USPS, mektup gönderirken pul kullanılmasını zorunlu kılmaz. USPS zarflarının sağ üst köşesinde posta ücreti olarak kullanılan özel bir baskı bulunur.31 Ağustos 2023USPS, mektup gönderirken pul kullanılmasını zorunlu kılmaz. USPS zarflarının sağ üst köşesinde posta ücreti olarak kullanılan özel bir baskı bulunur.

PTT kayıtsız mektup nedir?

Kayıtsız (normal) gönderim: Bu en ucuz ve en kolay gönderim yöntemidir. Tıpkı normal posta gibidir. Bir form doldurmadan, zarfın üzerine gönderici ve alıcı adreslerini yazarak gönderebilirsiniz.

Taahhütlü mektup kaç lira?

Taahhütlü mektup ücreti 28 TL’den 37 TL’ye çıkarıldı.

Resmi mektup özel mektup mudur?

Yazılı olarak mektuplar iki bölüme ayrılır: resmi ve özel. Resmi mektuplar kamu veya özel sektör arasında veya içinde yapılan yazışmalardır. Özel mektuplar aile üyeleri, eşler, arkadaşlar, akrabalar, yakın arkadaşlar ve meslektaşlar arasında yazılır.

Mektup göndermek için ne gerekli?

Öncelikle yazdığınız mektubu bir zarfa koymalısınız. Zarfınıza alıcı ve gönderici bilgilerini ve adresleri yazdıktan sonra mektubunuzu en yakın postaneye götürebilirsiniz. Zarfa hangi bilgileri, nasıl ve nereye yazacağınızı bilmiyorsanız, buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

PTT cumartesi mektup dağıtıyor mu?

PTT Kargo merkez ofisleri sadece cumartesileri ve hafta sonları hizmet vermektedir. Bu ofislerin çalışma saatleri genellikle 09:00 – 19:30 arasındadır ve öğle tatili yoktur. Kargonuz teslim edilmese bile şubeye ulaştığında kendiniz teslim alabilirsiniz.

PTT kaça kadar posta alır?

PTT dağıtım saatleri, PTT kargo çalışma saatlerine denk gelmektedir. PTT kargo dağıtım saatleri, öğle tatili olmayan şubelerimiz için 08:30-17:00 arası, öğle tatili olan şubelerimiz için ise 08:30-16:30 arasıdır.

Taahhütlü mektup kaç lira?

Taahhütlü mektup ücreti 28 TL’den 37 TL’ye çıkarıldı.

Mektup kaça gidiyor?

Ebatlar: Toplam uzunluk, genişlik ve kalınlık 90 cm olup, en büyük ebat 60 cm’yi geçmemelidir. Rulo halinde toplam uzunluk ve çift çap 104 cm olup, en büyük ebat 90 cm’yi geçmemelidir. Ebatları 14 x 9 cm’den küçük olmamalı, 2 mm toleranslı olmalıdır.

Kaynak: kohi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir