İçeriğe geç

Hiyanet Nasıl Yazılır

İhanet mi hiyanet mi?

İki kelime: ihanet ve vatana ihanet. Betrayal Ar. “Basit, aşağılık, aşağılık” anlamına gelen “hevân” kelimesinden türemiştir. Betrayal ayrıca hor görme ve hakaret anlamına gelir. Betrayal ise “hâne” fiilinden gelen sinsi eylem anlamına gelir.

İhanetin anlamı ne?

İhanet, kişiler arası ilişkilerde, örgütler arasında veya bireyler ve örgütler arasındaki ilişki içerisinde ahlaki ve psikolojik çatışmaya yol açan varsayımsal bir sözleşmenin, güvenin veya itimadın ihlali veya çiğnenmesidir.

Nekahat nasıl yazılır?

Türkçede iyileşme kelimesi daha çok iyileşme dönemi anlamında kullanılmaktadır.

Hengame nasıl yazılır TDK?

15. yüzyılda edebiyata giren hengame kelimesi dilimize Farsçadan girmiştir. Karmaşanın sözlük anlamı yüksek ses ve gürültüdür. Aynı kelime, çıkış yolu yokmuş gibi görünen karmaşık durumları tanımlamak için de kullanılır. Kelimenin ikinci anlamı zamandır.

İhanet eden kişiye ne denir?

Hain, hain, Pavlik.10 Ekim 2020Hain, hain, Pavlik.

Dalâlet ne demek TDK?

TDK Sözlük “Sapıklık” kelimesinin anlamı “Sapıklık” kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından “sapıklık” kelime grubuyla da ifade edilmektedir. Bu bağlamda “yoldan sapmak veya doğru yoldan sapmak” olarak da tanımlanabilir.

İhanet nasıl yazılır TDK?

TDK sözlük ihanetin anlamı şöyledir: isim ihanet, evlilikte ve aşkta aldatma, gerektiğinde sadakatsizlik, bir kişinin güvenini yıkma. İhanet kelimesinin cümle içinde kullanımı “Tarih böyle bir ihaneti kabul etmez, tükürür.” – Tarık Buğra.

Sevgiliye ihanet nedir?

İhanet, taraflardan birinin partneri dışındaki birine fiziksel veya duygusal olarak çekilmesidir. Bu eylem yalnızca başka biriyle birlikte olmak anlamına gelmez.

Eski Türkçede ihanet ne demek?

Hıyanet: 1. Hakaret ve aşağılama, adaletsizlik, 2. Hıyanet.

Zehretmek nasıl yazılır TDK?

Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlış kullanımı “zehir” olan kelimenin doğru kullanımı “zehir”dir. Kıskançlık, aralarında bir mesafe yaratarak ilişkilerini kelimenin tam anlamıyla zehirledi.

Lavuk ne demek?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Lingo ne demek TDK?

I. (çoğul -geht) lehçe; bir mesleğin konuşma dili.

Hünkar nasıl yazılır TDK?

Hünkâr kelimesi ne anlama geliyor? – TDK Kelime Anlamı: “Hünkâr” kelimesi Osmanlı İmparatorluğu’nda padişah için kullanılan bir unvandır. … Ayrıca bir hükümdar veya hükümet başkanı olarak da kullanılabilir. Kökeni: “Hünkâr” kelimesi Türk kökenli olup Osmanlı Türkçesi’nde kullanılmıştır.

Horozlu Han nasıl yazılır?

Saray, konak, han, kale, köprü, anıt vb. Yapı adlarının tüm kelimeleri büyük harfle başlar: Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Konağı, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Anıtı, Bilge Kağan Anıtı.

Ahengi nasıl yazılır?

Bu tür alıntı sözcüklerin ünlüyle başlayan bir eki varsa, sözcüklerin sonundaki sert ünsüzler yumuşatılır: kitap/onun kitabı, sebep/nedeni; hacim/hacim, baraj/baraj, deri/deri, çalışma/çalışma, yöntem/yöntem, standart/standart; uyum/uyum, hevenk/hevengi, renk/renk, vb.

Emanete hiyanet etmek ne demek?

Atasözü [1] Bize emanet edileni gerektiği gibi korumamak, onu kendi yararımıza kullanmak ve daha da kötü hale getirmek örf ve adetlerimize ve adalet kurallarımıza aykırıdır.

Dinde hıyanet ne demek?

Görüldüğü gibi Allah’ı ve Hz. Peygamber’i inkar etmek, Hz. Peygamber’e yalan söylemek ihanet sayılıyordu.

Aldatmak ihanet midir?

Aşk, başka hiçbir duyguyla kıyaslanamayacak kadar derin bir duygudur ve yeniden bir araya geldiklerinde bile doymak bilmez. Aldatma isteği ile aşk arasında kıyaslanabilir bir bağ yoktur. Aldatmanın birçok farklı nedeni olduğu düşünüldüğünde, aldatmanın aşka ihanet olduğunu söyleyemeyiz.” Milliyet.

Aşkta ihanet ne demek?

İhanet, romantik ilişkideki bir kişinin başka bir kişiyle duygusal, fiziksel ve cinsel temas kurmasıyla gerçekleşen bir süreçtir. İhanet, çift arasında krizlere ve hatta ilişkinin bozulmasına yol açabilir.

Kaynak: tanriverdimobilya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir