İçeriğe geç

Kürtçe Var Ne Demek

Kürtçe vara vara ne demek?

“Vara vara” ifadesi, “varmak, ulaşmak” anlamına gelen Kürtçe “vara” kelimesinin yinelemeli bir versiyonudur. Genellikle şu anlamlarda kullanılır: Devam etmek, sürdürmek: Bir eylemi veya durumu sürdürmek için kullanılır. Örneğin: “Tüm güçleriyle devam ettiler.”15 Ağustos 2015

Kürtçe rojen ne demek?

Etimolojik kökeni ve anlamı: Rojin, “Roj” ve “in” kelimelerinden oluşan Kürt kökenli bir kız ismidir. Rojin, “aydınlık”, “yaşam” anlamına gelir.

Mıdı tenyo ne demek Kürtçe ne demek?

Warren Crosse. Cumartesi, 4 Kasım 2023 02:36:59 UTC+3 tarihinde Yunus Kaleli şunları yazdı: > Mıdı Tenyo son zamanlarda popüler hale gelen bir ifadedir. İnsanların günlük konuşmalarında sıklıkla kullandıkları bu ifade, şaşkınlık veya patlamayı ifade etmek için kullanılır.

Kürtçe kıza kere ne demek?

Orijinal ses – Kuzen anlamına gelen Paradata. Kardeş gibidir, çok uzakta olsa bile seni arar. Zaman geçse bile bağınız asla kopmaz.

İyi gün Kürtçe ne demek?

Rojbaş kelimesinin Kürtçe-Türkçe sözlükteki anlamı. İyi günler!

Vara nedir?

VARA, Gear protokolü üzerine kurulu bir blok zinciri ağı olan Vara Network’ün yerel belirtecidir. Vara Network, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları sorunsuz bir şekilde oluşturmasını ve dağıtmasını sağlar.

Sekvan ne anlama gelir?

Sekban (Farsça seg-ban: “köpek bakıcısı”), 65. yüzyıl ortalarında Yeniçeri Ocağı üyesine verilen isim.

Mirali ne demek?

Miral ismi insanların anlamı üzerinde düşünerek araştırdığı bir isimdir. Miral, ay gibi parlayan anlamıyla öne çıkan Farsça kökenli güzel bir isimdir.

Felemez ne demek?

Biraz araştırdım. Felemez Macarca’da “yarım adam”, Kürtçe’de ise “birinci adam” anlamına geliyor.

Kuzzulkurt ne demek?

[1] Öfke ve hiddeti ifade eden bir kelime. Genellikle can sıkıntısını ifade eder.

Vay mala mine ne demek?

“Wow Malamine” ne anlama geliyor diye sorarsanız, “Oh, başıma ne dertler geldi.” cevabını alabilirsiniz. Bu şekilde ifade edildiğinde, kişinin başına gelen talihsizlikten pişmanlık duyduğu anlamına gelir. Ancak, “Wow Malamine” ifadesi “Oh my darling” şeklinde olumlu anlamda da kullanılabilir.

Kuşka tennim ne demek?

Konuşma. Kürtçede Kuna Tenim diye bir deyim vardır. Anlamı şudur: “Yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında artık çaresizim ve çözüm aramaktan çok yorgunum.”

Kur ker ne demek?

Tanım ve Anlamı Sümer’de Kur adında bir yeraltı canavarı vardır ve Ker kelimesiyle yeraltı yaratıklarının tanımı bununla ilgili olabilir. Bunlara yeraltında yaşadığına inanılan Ötker adlı kötü varlıklar da dahildir.

Gro Keri ne demek?

Türk lehçelerinde kullanılan “keri” sözcüğü, bilinen anlam ve işlevinin yanı sıra, Eski Anadolu Türkçesinde olduğu gibi, “sonra” anlamında çekim edatı olarak da kullanılmaktadır.

Kuze kere nedir?

Kürtçede “Kuze kere Çen Perçe” diye bir deyim vardır. “Seni kucaklayayım, her türlü kötülüğe karşı gölgen olayım.” Anlamı şudur.

Kürtçe evin türkçe ne demek?

Kürtçe Anlamı: Evin ismi Kürtçe’de “sevgi, şefkat” anlamına gelir. Bu anlam, ismin taşıyıcısının sevgi dolu, duygusal ve sıcak bir karaktere sahip olduğunu gösterir. Türkçe Anlamı: Türkçe’de Evin kelimesi “ev, yuva” anlamına gelir.

Navette çiye ne demek?

Yıllarca Gel Ekmek Ye diyenler oldu ve insanlara çocuklarının dilini seçmeleri için okuma yaptırdılar.

Kaynak: naturalelektrik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir