İçeriğe geç

Endikedir Ne Anlama Gelir

Endikedir ne demek?

Tanı, belirli bir [tıbbi] durumun var olduğuna dair bir tespittir; endikasyon, amaçlanan bir kullanımdır. Endikasyonun tersi, bir kontrendikasyondur, tedavinin risklerinin faydalarından açıkça daha ağır basması nedeniyle belirli bir tıbbi tedaviden kaçınma nedenidir.

Yeğdir ne anlama gelir?

Yeğdir, “mevcut seçeneklerden en uygunu budur” anlamına gelir.

Eridim ne anlama gelir?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: Eridim.

Erdin ne anlama gelir?

1. “Hedefinize ulaştınız” anlamında kullanılan bir isim. 2. “Büyüdünüz” anlamında kullanılan bir isim.

Endikasyon nedir örnek?

Örneğin dışkıda kan bulunması bağırsaklarda veya midede kanama olduğunu gösterir ve bu nedenle hastaya tıbbi yardım sağlamanın tıbbi olarak gerekli olduğunu gösterir. Bu durumda tıbbi müdahale için bir gösterge olduğu varsayılır.

Indication nedir tıpta?

İsim, tıbbi belirti, semptom: Hastalığın nedenini, niteliğini, seyrini ve en iyi tedavi yöntemini gösteren işaret.

Yek yeg ne demek?

Yek, Türk ve Altay halk inancında iblistir. Yeg veya Yigh olarak da bilinir. İnsanları yoldan çıkaran ve kötülüğün sembolü olan bir varlıktır. Tanrı’ya isyan etmiştir.

Eski Türkçede yeğ ne demek?

Eski Türkçede “iyi” sözcüğü “Divanu Lugati’t-Türk” ve “Kutadgu Bilig” gibi metinlerde çeşitli fonolojik biçimlerde karşımıza çıkar. “Tercih etme” kavramı ise, emredici olmayan ve tercihe dayalı bir tavsiye biçimini ifade eder.

Yezda ismi ne anlama gelir?

Yazda ismi iyilik tanrısı anlamına gelir. Yazda, putperest Zerdüştlerin tanrılarına verdiği bir isimdir. İran Zerdüştlerinin iyilik ve kötülük tanrıları vardır. Kutsal kitapları Avesta’dır.

🙂 emojisi ne anlama gelir?

Kişinin gönderdiği küstah gülen yüz, küstah gülümseme emojisi genellikle bir durumu veya bilgiyi anladığını veya belli bir durum veya bilgiye sahip olduğunu ifade etmek istediği anlamına gelir.

🫠 emojisi ne anlama gelir?

Konunun otoritesi Emojipedia’ya göre eriyen yüz ifadesi, hem “aşırı sıcaktan bayılmak” gibi gerçek anlamları hem de “utanç, mahcubiyet, korku” gibi mecazi duyguları tanımlamak için iyi bir yoldur. Yavaş yavaş dibe batma hissi hepimizin aşina olduğu bir histir.

Erem ismi ne anlama gelir?

Aşk ve sevgi: Kürtçede “sevgi, şefkat” anlamına gelir. Bu anlam, isim taşıyıcısının duygusal, sevgi dolu ve sıcak bir karaktere sahip olduğunu gösterir.

Erel ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Erel isminin anlamı: Eli güçlü olan.

Erten ne demek?

1. Sabah güneş doğduğunda. 2. Gün Erten isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 185’te bir.

Rusen anlami ne demek?

Ruşen kelimesi ışık ve aydınlığı ifade eden bir kelimedir. Osmanlı döneminde bu anlamda kullanılan bir kelimedir. Günümüzdeki karşılığına Aydınlanma da denir.

Endirez ne demek?

Mahlep ağacı yerel olarak İdris, Yabani Kiraz, Taş Kiraz, Endrez, Kokulu Kiraz, Keniro, Melem, Endülüs, Kirli Ağaç ve Meltem gibi çeşitli isimlerle bilinir. Mahlep ağacı yetiştirilmesi çok kolay bir ağaçtır.

Endikasyon ne demek diş hekimliği?

*Endikasyon: Bir hastalığın tedavi yönteminin ve müdahalesinin belirlenmesi.

Cerrahi endikasyon nedir?

Rekonstrüktif cerrahi endikasyonu, rekonstrüktif cerrahi ile fonksiyonu tamamen kaybolan veya işlevini kaybeden organa tekrar fonksiyonelliğini kazandırmayı amaçlayan, tedaviye odaklanan bir uygulamadır.

Endikasyon tedaviye yanıt ne demek?

Tedavi yanıt değerlendirmesi, LT veya RT’nin tamamlanmasından sonra tümör yanıtının değerlendirilmesini ifade eder. PET’in endike olması için, kemoterapinin tamamlanmasından bu yana en az 2 (iki) hafta ve radyoterapinin tamamlanmasından bu yana en az 3 (üç) ay geçmiş olmalıdır.

Kaynak: mediartege.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir