İçeriğe geç

Kaynaştırma Kararını Kim Verir

Kaynaştırma kararı kim tarafından verilir?

MADDE 25 – (1) İl veya ilçe millî eğitim müdürlükleri, il veya ilçe özel eğitim hizmetleri komisyonunun teklifi üzerine, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim veren tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme okullarında eğitimlerine devam eden öğrenciler için eğitim destek ortamı oluşturur.

Kaynaştırma raporunu kim verir?

Dahil Etme Raporu; Milli Eğitim Bakanlığı Danışma Araştırma Merkezleri tarafından atipik otizm tanısı almış, IQ puanı 60-90 arasında olan, dikkat eksikliği ve özel öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yönelik düzenlenen belgedir. Bu belge; öğrencinin ilkokul yılları boyunca tüm sınıflarda başarılı olmasını sağlar.

Kaynaştırma öğrencisi nasıl belirlenir?

Öğrencinin kapsayıcı bir öğrenci olup olmadığı, okulların bağlı olduğu Danışma ve Araştırma Merkezleri’nden (RAM) ve psikiyatrik muayenelerin yapıldığı hastanelerden alınan raporların düzeyine bağlıdır. Rapora göre, ağır zihinsel engelli kişiler kapsayıcı öğrenci olamazlar.

Kaynaştırma öğrencisinden kim sorumludur?

CEVAP: Okula entegre olanlar diğer öğrencilere yönelik tekliflerden de yararlanırlar. Bu nedenle, okul yönetiminin ve öğretmenlerin sorumluluğundadır.

BEP dosyasını kim hazırlar?

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını (IEP) kim hazırlar? Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP), okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) Geliştirme Birimi koordinasyonunda hazırlanır.

Kaynaştırma raporu kaç yıl geçerli?

RAM raporları genellikle her 1 yılda bir düzenlenir. Kişi çok özel bir durumdaysa, bu 6 ay, bazı durumlarda 2 yıl olarak düzenlenebilir. Ancak RAM raporlarının standart süresi 1 yıldır.

Kimler kaynaştırma öğrencisi olabilir?

Disleksi (15 soruda çocuklarda disleksi nedir?), uyum güçlüğü çeken çocuklar, otistik çocuklar (Otizm hakkında bilmeniz gereken her şey, belirtilerinden tedavisine), dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar gibi öğrenme güçlüğü çeken çocuklar kaynaştırma eğitimi alabilirler.

Kaynaştırma öğrencisine BEP hazırlamak zorunlu mu?

BEP’in hazırlanması ve uygulanması zorunludur.

Öğrenci hangi durumlarda RAM’a gönderilir?

Zeka testi sonucuna göre RAM tarafından gerekli işlemler başlatılır. Öğrencinin belirli bir öğrenme güçlüğü, otizm veya konuşma güçlüğü olduğundan şüpheleniliyorsa, öğrenci önce komiteye dayanarak hastaneye sevk edilir. Hastaneye rapor ulaştıktan sonra öğrenci RAM’a sevk edilir.

Kaynaştırma öğrencisi kaç gün okula gelir?

– Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler ile özel eğitim meslek liselerine kayıtlı öğrencilerin mazeretsiz devamsızlık süresinin toplam süresi 20 günü geçemez ve 70 gündür.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler nasıl belirlenir?

Özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler, bireysel özellikleri ve eğitimsel başarıları akranlarından beklenen seviyeden önemli ölçüde farklı olan öğrencilerdir. Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenci, eğitimsel değerlendirme ve teşhis süreciyle belirlenir.

Kaynaştırma öğrencisi hakları nelerdir?

Entegre öğrenciler ilköğretimleri boyunca tüm dersleri geçme hakkına sahiptir. Belirli davranış sorunları varsa kariyer danışmanından destek alacaklardır. Yaş gruplarındaki diğer çocuklarla iletişim kurma fırsatı verilecektir. Entegre öğrenciler mümkünse ön sıraya oturmalıdır.

Kaynaştırma eğitimine kim karar verir?

KAPSAYICI EĞİTİMİN İLKELERİ Hizmetler eğitim ihtiyaçlarına göre planlanır, eksikliklere göre değil. Kararlar aile okul eğitim teşhis prosedürüne göre verilir.

Kaynaştırma öğrencisi destek eğitim almak zorunda mı?

Şöyle ki; Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ve 2017/28 sayılı Genelge (Kaynaştırma ve Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları) gereğince, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ve özel yetenekli öğrenciler için okul ve kurumlarda eğitim destek alanı açılması zorunludur. Bu zorunluluk kanunen zorunludur.

Öğretmen kaynaştırma öğrencisine nasıl davranmalı?

Her aşamada, öğrencileri öğrenmeye dahil etmek ve özgüvenlerini artırmak için motive edici ve cesaretlendirici kelimeler kullanılmalıdır. Öğrenci-öğrenci işbirliği ve ortak çalışma uygulamaları dahil edilmelidir. Amaç, öğrencilerin kaynaştırma öğrencilerini kabul etmelerini ve desteklemelerini sağlamaktır.

Kaynaştırma kimlere verilir?

Uyum güçlüğü çeken çocuklar, otistik çocuklar (Otizm hakkında bilmeniz gereken her şey, belirtilerinden tedavisine), dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar kaynaştırma eğitimi alabilirler.

Kaynaştırma raporu nasıl alınır?

Entegrasyon raporu size verilmez ancak eğitiminize devam ettiğiniz okula resmi olarak gönderilir. Ayrıca destek eğitimlerinden faydalanabilmeniz için başka bir rapor hazırlanır.

Özel eğitimde kaynaştırma nedir?

Kapsayıcılık, sınıf öğretmenine ve/veya engelli öğrenciye gerektiğinde destekleyici özel eğitim hizmetlerinin sunulması koşuluyla, engelli öğrencilerin normal eğitim ortamlarında eğitilmesidir.

Kaynaştırma öğrencisine BEP hazırlamak zorunlu mu?

BEP’in hazırlanması ve uygulanması zorunludur.

Kaynak: fakirstore.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir