İçeriğe geç

Kontinü Boyama Nedir

Kontinü yıkama nedir?

Kontinü yıkama makineleri, kumaşlara baskı yapıldıktan sonra kalan kir, yağ, boya, kimyasal ve boyar maddelerin temizlenmesinde kullanılır.

Pad steam boyama nedir?

Pad steaming, emdirme buharlama olarak da bilinir, sürekli proseslerden biridir. Bu proseste kumaş, terbiye maddesi veya boya banyosu ile emprenye edildikten sonra sıkılır ve buharlanır. Pad steaming sistemi; dolgu, buharlama ve sürekli yıkama ünitelerinden oluşur. Sistemin hızı 10–70 m/dak’dır.

Reaktif boyama nasıl yapılır?

Reaktif boyama suda çözünen boyalarla yapılır ve pamuklu tekstillere uygulanır. Sonuç basit (efektsiz) bir boyamadır. Doğru şekilde boyanıp yıkanırsa elde edilen genel renk haslığı oldukça iyidir. Dinamik Boyama bu tür boyama için soğuk reaktif boyalar kullanır.

Pad batch boyama nasıl yapılır?

Pad-batch prosesinde, işlem soğuk koşullar altında gerçekleştirilir. Uygulama yaklaşık 20 ºC’lik bir çalışma sıcaklığında gerçekleşir. Fulard kabındaki likörün sıcaklığı emdirme işlemi sırasında yükselmemelidir. Sıcaklıktaki artış özellikle boyama sırasında ciddi sorunlara yol açar (renk tutma, aşınma, renk sızması vb.).

Kontinü nedir?

Sürekli, zeytinin yağa dönüştürülme süreci başlatıldıktan sonra zeytinin otomatik olarak yağa dönüştürülmesi anlamına gelir.

Ön fikse işlemi nedir?

Ön sabitleme işlemi, tekstilin gerginliğinin ısının etkisi altında azaltıldığı işlemdir. Bu, tekstil ürününe daha iyi mekanik özellikler kazandırır. Boyalar, boyama işleminden önce önceden sabitlenen kumaşa daha iyi nüfuz eder. Tüm sentetik iplikler ve kumaşlar (karışık kumaşlar veya tek elyaf) önceden sabitlenmelidir.

Continue boyama nedir?

Sürekli boyama, boyama işleminin kesintisiz devam ettiği bir işlemdir. Yüksek ilk yatırım nedeniyle, sürekli boyama, büyük partileri sürekli boyayan şirketler için daha uygundur. Tüm sürekli boyama işlemleri, yarı sürekli işlemlerde olduğu gibi emdirme ile başlar.

Termosol boyama nedir?

Termosol vernikleme; Polyester ve polyester karışımlarını boyamak için özel bir yöntemdir. Temeli kuru ısı fiksasyonu tekniği kullanılarak sürekli boyamadır. Özellikle reaktif/dispers boyalarla pamuk-polyester karışımlarını boyarken önemlidir.

Kumaş boyasına neden tuz konur?

Boya banyosuna tuz eklenerek boya ile pamuk lifi arasındaki negatif yük ortadan kaldırılır ve boyaların lifler tarafından emilmesi sağlanır.

Dispers boyama nedir?

Dispers boyalar, triasetat, naylon, polyester ve diğer sentetik elyaflar gibi termoplastik elyafları boyamak için kullanılabilen küçük polar boya molekülleridir. Dispers boyalar, genellikle antrakinon veya azo grupları içeren ancak yapılarında yüklü katyonik veya anyonik gruplar bulunmayan küçük polar moleküllerdir.

Reaktif boyamada soda ne işe yarar?

Tekstil endüstrisinde reaktif boyalar kullanıldığında, boya ile elyaf arasındaki bağı oluşturmak için sodyum karbonat kullanılır. Bir gıda katkı maddesi olarak asit düzenleyici, ayırıcı madde ve dengeleyici görevi görür.

İndantren boya nedir?

İndantren Boya ultraviyole ışınlarına dayanıklıdır; asitlere, alkalilere ve güçlü ağartıcılara dayanıklıdır. Yıkamaya dayanıklıdır ve cilt dostudur. ✓ İndantren boyalar, yüksek işleme haslığı nedeniyle özellikle iplik boyalı ürünler için pamuğun boyanmasında önemini koruyan bir boya türüdür.

Pat batch nedir?

Pad batch, tekstil sektöründe soğuk boyama için kullanılan bir makinedir. Makine tekstil alanında oldukça işlevseldir ve birçok özelliğe sahiptir. Emprenye ve soğuk tutma olarak adlandırdığımız pad batch, tekstil baskı makinesi olarak da adlandırılır.

Soğuk boyama nedir?

Soğuk yol işaretleme boyası, asfalt ve asfaltlanmış yüzeylere özel işaretleme ekipmanıyla rulo veya püskürtme yoluyla uygulanan ve üzerine dağılmış cam boncuklar kullanılarak ışığı yansıtan bir boyadır. Kullanılan pigment türüne bağlı olarak farklı renklerde uygulanabilirler.

Substantiflik ne demek?

2. PAMUKLU ÜRÜNLERİN BOYANMASI Selüloz liflerinin direkt, reaktif, küp ve kükürt boyalarla boyanması adsorpsiyon prensibine dayanır. Bu şekilde liflerin adsorpsiyona dayalı boyalarla boyanmasına substantivite denir.

Kuru temizleme ile yıkama arasındaki fark nedir?

Kuru temizleme, giysileri suda yıkamaktan farklıdır çünkü giysileri temizlemek için su ve deterjan gibi normal temizlik maddeleri yerine çözücüler kullanılır. Bu işlem, giysiyi bir çözücüye batırmayı ve ardından giysiden kir parçacıklarını çıkarmak için çalkalamayı içerir.

Yıkama çeşitleri nelerdir?

Bu teknikleri sıralayacak olursak: Rhins Yıkama. Durulama yıkama, su ile yapılan bir yıkama türüdür. … Taş yıkama. Genellikle ponza taşı ile yapılan bu işlem daha homojen ve yoğun bir ağartma etkisi yaratır. … Rastgele yıkama. … Net yıkama etkisi. … Enzim yıkama. … Ağartıcı yıkama. … Reaktif partikül boya. … Antika yıkama.

Ön yıkama ne zaman kullanılır?

Ön yıkama, normal yıkamadan önce veya sonra yapılabilir. Ön yıkama, çamaşır yıkama sürecinde önemli bir adımdır. Özellikle uzun süredir yıkanmamış çamaşırlar için ön yıkama, çamaşırları daha temiz, daha yumuşak ve daha esnek hale getirir.

Yogun yıkama nedir?

Anti-alerjik ve hijyenik çamaşırlarınız (pamuklu bebek kıyafetleri, çarşaflar, yorgan kılıfları, iç çamaşırları vb.) için yüksek sıcaklıklarda yoğun yıkama ile kullanabileceğiniz uzun süreli bir programdır. Uzun ısıtma süresi ve ek durulama sayesinde yüksek seviyede hijyen garanti edilir.

Kaynak: atlasnet.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir