İçeriğe geç

Kalık Ne Demek Tdk

Kalık kalmak ne demek?

Geriye kalan: Sanırım içimde sonsuzluğun sıkıntısından kalan bir özlem var (Behçet K. Çağlar). 2. Eksik: Cümleler arasında bir boşluk var sanki (Şemseddin Sâmi).

Kaal ne demek TDK?

Kal kelimesi Arapçada kelime, söz, sözcük anlamına gelir. Dikkate almak, söylenen bir şeyi ciddiye almak, ciddiye almak, önem vermek anlamına gelir.

Arık nedir TDK?

TDK yayını “Türkçe Sözlük” ile Dil Birliği yayını “Türkçe Sözlük”te ari-, aru-, arit-, arin- vb. sözcükler yer almaktadır. Bu fiilden türetilen fiiller ve arig sözcüğü (> arig, arik, ari, aru, aruv) genellikle temiz- ile ilgili anlamlarda verilmektedir.

Kovuk nedir TDK?

Kelime, oyulmuş bir şeyin içi boş olan kısmı anlamına gelir. Bu anlamda bir cümle içinde kullanılabilir.

Kal gelmek nedir deyimi?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: kal ve gel.

Kalı ne demek eski Türkçe?

Yakut ve Dolgan’da Kalan, gökyüzü anlamına gelir. Kal (Kalı/Kalığ) kelimesinin, atmosfer ile uzay arasındaki farkın algılanabildiği zamanlarda ortaya çıktığına inanılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Kaale alınmak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: dikkate alınacak.

Kaal nedir?

“Bleib” kelimesi sökmek, parçalamak anlamına gelir. Hukuki uygulamada çoğunlukla başkasının arazisi üzerine inşa edilen binaların yıkılması anlamında kullanılır.

Bayaktan ne demek TDK?

İsim. [1] (argüman) (Adana, Çorum lehçesi) hemen şimdi, hemen şimdi, hemen şimdi.

Erçel ne demek TDK?

“ERÇEL” ismi nereden geliyor ve ne anlama geliyor? ERÇEL STAMM Derleyen: Prof. Dr. Hasan OĞUZ Türk Dil Kurumu’nun (TDK) Büyük Türkçe Sözlüğü’nde Erçel kelimesinin anlamı “hırçın, asabi, küstah (çocuk), deli” olarak verilmiştir.

Alaşımın anlamı nedir?

Alaşım, bir metal elementin en az bir diğer elementle (metal, metal olmayan) birleştirilmesiyle oluşturulan homojen bir karışımdır. Ortaya çıkan malzeme yine metalik karakterli bir malzemedir. Alaşımlar, karışımdaki metallerin özelliklerinden farklı özelliklere sahiptir.

Kıdık ne demek TDK?

kiri [kidık (IV)3, kirrik (II), kiri (I), kiri (I), kiro, kiri (I), kirik (VIII), kirrik(II), balg (I), kuruk, kuri, kurik (II), kürü (I)-1, kürük (I) –1.] Yavru eşek, tay (genel, çoğunlukla Batı grubu lehçeleri) (DS VIII / 2822).

Kâni ne demek TDK?

Günlük hayatta daha çok “bir kanaate varmak” anlamında kullanılan “inanç” kelimesi; düşünce, kanaat ve fikir anlamına gelmektedir.

Karık ne demek TDK?

Furrow: zayıf. Derleme Sözlüğü’nde (TDK 2009b: 2662) bu kelimenin karşılıklarından biri ses için kullanılan “low”dur. Aynı eserdeki notlar (TDK 2009b: 2663) “boğuk” anlamına gelen karikmak fiilinin de bazı lehçelerden derlendiğini göstermektedir.

Kal kalmak ne demek?

Birlik. F. (Kel kalmak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Kel kalmak.

Kadik kalmak ne demek?

Güncelliğini yitirmiş (kalmış) MADDE AÇIKLAMASI: 1) Değerini yitirir; 2) Yasama meclisinin değişmesiyle, daha önce verilmiş kanun teklifleri değerini yitirir.

Kal edilmiş ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: kal.

Kaynak: modernsurucukursu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir